Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Villads fra Valby har vikar


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
31 sider: ill. i farver
Udgivet
2013
Ophav
Genre og form
roman, sjove bøger
Sværhedsgrad

let at læse

lix: 11

let: 14

Målgruppe

For 8-9-årige


Beskrivelse


Villads skal ordne mange ting, inden han finder sin plads. Vikaren beder Villads om at blive siddende på sin plads. Men det er ikke let at klare alt fra sin plads i skolen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. apr. 2013

af

af

Karsten Boll

d. 23. apr. 2013

6. og 7. bog om Villads fra Valby som læsetræning for dem, der er ved at knække læsekoden fra 8-9-års alderen. Kendskabet til serien vil sammen med forsiderne sælge serien til målgruppen.

I Villads fra Valby låner en båd er familien på ferie med moster og onkel samt Villads' ældre fætter Noa, som har en modelbåd, der kan fjernstyres. Villads tager båden uden tilladelse med ned til søen trods formaninger om at vente, indtil de har spist. Båden kommer så langt ud, at der ikke længere er trådløs kontakt til senderen. Far opdager Villads ved søen og bliver vred, men hjælper samtidig med at få fat i Noas båd. I Villads fra Valby har vikar har vikaren ingen forståelse for de ting, Villads gør. Han beordrer Villads til at blive på sin plads. Da Villads vil af med sin makrelmad og ikke må forlade sin plads, forsøger han at kaste den i papirkurven. Uheldigvis kommer vikaren i vejen, som bliver meget vred, da han bliver ramt. Sprogligt er bøgerne lette at læse - henholdsvis lix 10 og 11 - begge lettal 14. Dina Gellerts illustrationer understøtter på bedste vis handlingen.

Det lidt uheldige image kommer også til udtryk i Jørn Jensens bøger om Palle, bare med faderen som den uheldige.

Oplagt anskaffelse til børnebiblioteker og skolernes læringscentre. Kan fint bruges til oplæsning for indskolingen.