Bøger / faglitteratur

Vildveje i velfærdsstaten : fællesskab i opløsning, styringsillusioner, udveje


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
230 sider
Udgivet
2009

Beskrivelse


Politikernes vægt på styring, regulering og måling i forhold til kvalitets- og velfærdsreformer betyder ifølge forfatteren, at borgeres og offentlige institutioners fællesskab, frihed, selvstændige tanker og ansvar mindskes. Og alt hvad der ikke kan måles og værdisættes, bliver anset for værdiløst.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 29. okt. 2008

af

af

Jørgen Bartholdy

d. 29. okt. 2008

Ikke bare ledere og ansatte i det offentlige, men alle der interesserer sig for velfærdsstatens udvikling vil finde denne ramsaltede kritik af tidens målemani interessant.

Verner C. Petersen har i mange år været en engageret kritiker af måling som redskab. Hans hovedargument er, at de faste beskrivelser af hvilke mål, der skal nås, er med til at fjerne den enkeltes ansvar. Hans kur er selvstyrende enheder og styrkede muligheder for selvstændighed hos den enkelte. Bogen er krydret med en lang række eksempler på fejl manien har medført, og Petersens mangeårige interesse for spørgsmålet giver rigeligt materiale til kritik. Petersen kan ind i mellem virke lidt skinger i tonen, men hans kritik må vi som offentligt ansatte forholde os til under alle omstændigheder.

Med struktur- og kvalitetsreformerne er forvaltningen af velfærdsstaten sat til debat, og Petersens kritik af tingenes tilstand er med til at definere faldgruber og muligheder.

Barsk kritik af den udbredte benyttelse af målstyring, der af forfatteren ses som en trussel mod velfærdssamfundet.


Gymnasieskolen

Årg. 92, nr. 1 (2009)

af

af

Benny Jacobsen

Årg. 92, nr. 1 (2009)


Undervisere.dk

Årg. 2, nov. (2008)

af

af

Thorkild Thejsen

Årg. 2, nov. (2008)