Gå til indholdVildere vidder i dansk natur


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

433 sider: ill. i farver ; 21×30 cm

Udgivet

2017

Originaludgave

2017


Beskrivelse


Om den danske, vilde naturs tilstand og om hvordan, oprettelse af naturreservater kan hjælpe til at fremme artsrigdom i dansk natur


Anmeldelser (5)


31. okt. 2017

Bog om den danske, vilde naturs tilstand. For naturinteresserde og som inspiration til beslutningstagerne i dansk naturpolitik.

Den danske natur er under pres, når det kommer til artsrigdom og biodiversitet. I denne bog giver Rune Engelbrecht Larsen en status på naturen, hvor artsrigdommen er på tilbagetog, på trods af naturfredninger, da de fredede område i stor stil stadig bruges til skov- og landbrugsdrift. Engelbrecht argumenterer for naturnationalparker, hvor naturen går sin gang, med minimal menneskelig indblanding. Naturplejen disse steder varetages af fx græssende dyr, og der skabes bedre levebetingelser for flora og fauna, da naturen ikke ryddes og tørlægges. Bogens anden del kommer med en række konkrete forslag til etablering af naturnationalparker, hvor der argumenteres ud fra plads, placering og prioritering. De foreslåede parker er placeret over hele landet i varierende størrelser. Naturen skal have plads, og lov til at være vild, og der foreslås oprettelse af over 1000 km2 naturnationalparker. Rune Engelbrecht Larsen er forfatter, politisk skribent og har tidligere udgivet inden for en række emner, dog især natur.

Rune Engelbrecht Larsen leverer et interessant og håndgribeligt indlæg i den moderne naturpolitik, hvor der leveres konkrete løsningsforslag i et sprog, hvor alle kan være med. Det er interessant læsning for både fagpersoner og alment interesserede.

Rewilding


taler om dyregenudsættelse som naturstrategiRewilding taler om dyregenudsættelse som naturstrategi.

Lektørudtalelse

Af

Martin Jørgensen

Dansk Ornithologisk Forenings tidsskrift

Af

Uffe Gjøl Sørensen

Årg. 112, nr. 1 (2018)

Kristeligt dagblad

Af

Claus Grymer

d. 13. okt. 2017

Politiken

Af

Søren Ryge Petersen

d. 6. jan. 2018

Vand & jord

Af

Søren Brandt (f. 1959)

Årg. 24, nr. 4 (2017)


Informationer og udgaver

Ebog

2018

Bog

2017