Bøger / faglitteratur til børn / idematerialer

Vil du med ud i naturen : håndbog i friluftsliv


Beskrivelse


Du kan f.eks. lære at genkende naturens lyde, at bygge en bivuak, at finde det rigtige udstyr til vandreturen og at lave lækker mad over ild. Kapitler om forberedelse, godt at vide - sjovt at lave, på vej og lejrliv.
Side 34-35: Rygsække (af cowboybukser); side 45-46: Vejrhaner (af pind og karton); side 47: Drager (af pinde og papir); side 56: Barometre (af glas, ballon og sugerør); side 60-61: Solure (af træ og karton); side 76-80: Cykler (Vedligeholdelse og lapning); side 84: Tømmerflåder (af bildæk og krydsfiner); side 91: Morsealfabetet; side 97: Bivuakker (af grene og mos); side 107-108: Ovne (Bageovn af ler).

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. apr. 2003

af

af

Per Drustrup Larsen

d. 8. apr. 2003

Det er vigtigt at få børn med ud på oplevelser i naturen og lige så vigtigt at have gode guider - personer og håndbøger. Der er kommet flere bøger om emnet de seneste år med forskellige profiler, men alle har haft anvendelige elementer og har udfyldt en efterspurgt plads. Det vil denne bog også gøre. Foruden at de voksne arrangører kan finde gode råd og ideer, er bogen primært rettet mod børnene som brugere, og målgruppen af større børn vil her finde mange sjove og nyttige oplysninger formidlet i en form, som de vil kunne forstå og fanges af. Emnemæssigt breder bogen sig, så også enkelte emner, der umiddelbart ikke synes så nødvendige, er omhandlet. Ellers er hovedindholdet fornuftigt og grundigt behandlet inddelt i kapitlerne: Inden du tager af sted, Godt at vide - sjovt at lave, På vej og Lejrliv. Så børnene bliver udstyret helt fra grunden med de nødvendige sager, kan finde vej og kan klare sig i selv pudsige og lettere kaotiske situationer. Det er ikke kun 1-dags ture, der bliver nemmere og sjovere med bogen, men også længere strabadser ud i ødemarken - bl.a. er der flere gode opskrifter på primitiv mad over gløder. Bogen er relevant for børn fra 10 år både i fritiden, med familien og på ture med skolen, og den kan også bruges til faget natur- og teknik.


Folkeskolen

Årg. 120, nr. 43 (2003)

af

af

Niels Peter Riising

Årg. 120, nr. 43 (2003)


Kristeligt dagblad

d. 28. apr. 2003

af

af

Gitte Young

d. 28. apr. 2003


Bogmarkedet

Årg. 149, nr. 10 (2003)

af

af

Steffen Larsen

Årg. 149, nr. 10 (2003)