Bøger / faglitteratur / strikkeopskrifter

Vikingestrik : varm strik til udeliv


Beskrivelse


Strikkebog med klassisk strik, mest målrettet mænd. Til de lidt øvede strikkere.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. sep. 2022

af

af

Camilla Sejerøe

d. 16. sep. 2022

Strikkebog med klassisk strik, mest målrettet mænd. Til de lidt øvede strikkere.

Her præsenterer Lasse Matberg, der er kendt fra det norske TV-program "Farmen Kjendis", en række klassiske norske trøjer, huer og vanter. Opskrifterne er lavet af Strikkemekka og Ber-Lin design, og Lasse Matberg har bidraget ved at udvælge sine yndlingssweatre og ved at han og hans familie er modeller i bogen. Opskrifterne er fortrinsvis til mænd, men også enkelte til kvinder og børn. Billederne er taget i den norske natur. Der er tale om fortolkninger af strik, der har været kendt i generationer.

Det er lidt en tilsnigelse, at det præsenteres som om at den norske internetpersonlighed Lasse Matberg har skrevet "Vikingestrik". Der er dog ingen tvivl om, at så klassiske opskrifter altid er gangbare. Der anvendes tre slags garn fra den samme producent, ingen af dem kan skaffes i DK, men kan muligvis hentes hjem via nettet.

Der findes flere titler med klassiske norske mønstre, fx Marius strikkebogenStrik fra Setesdal fra 2014 eller Strik fra Setesdal, der også har fokus på strik til mændDer findes flere titler med klassiske norske mønstre, fx Marius strikkebogen fra 2014 eller , der også har fokus på strik til mænd.