Bøger / skønlitteratur / digte

Vidnesbyrd om livet med Corona


Beskrivelse


Digte om Corona krisen fra d. 11/3 til 11/4 2020.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 4. maj 2020

af

af

Thomas Olesen

d. 4. maj 2020

Digte med personlige betragtninger om coronakrisens midlertidige nedlukning af samfundet. Anbefales til læsere, som ønsker en poetisk skildring af pandemien.

I 31 digte skriver Jytte Lund Larsen om livet, som det formede sig fra d. 11. marts-11. april 2020, hvor alting lukkede ned pga. coronapandemien. Centralt står undersøgelsen af, hvad der sker, når vanen brydes af livets uforudsigelighed. I efterordet forklarer hun nærmere: "Digtene er vidnesbyrd om livet i et vanebrud. Hvordan klarer vi os, hvad sker der med vores tænkning, og hvorfor er det væsentligt at vise samfundssind?" I Vidnesbyrd 5 (Adfærd) skrives om overgangen fra vantro til den pludselige erkendelse af coronakrisens indtræffen: "Det sker ikke her / det er langt væk / der høres i TV om / marked og Wuhan (...) / vi forstår det pludseligt / 12. marts er næsten som / kinesisk virkelighed for os".

Jævn digtsamling, som dog lykkes med flere fine digte, der med humor og sproglig spidsfindighed (som fx den opfindsomme vending "kinesisk virkelighed") laver et poetisk perspektiv på en episode, som vi vil bruge mange år på at begribe og som vil skrive sig ind i verdenshistorien.

Der udgives mange tekster om coronakrisen. Blandt digtene kan nævnes Louise Juhl Dalsgaards I dag skal vi ikke døProust. For et anderledes kritisk syn på vanen, se Marcel Prousts "På sporet af den tabte tid" og Samuel Becketts bog om Proust: ProustDer udgives mange tekster om coronakrisen. Blandt digtene kan nævnes Louise Juhl Dalsgaards I dag skal vi ikke dø. For et anderledes kritisk syn på vanen, se Marcel s "På sporet af den tabte tid" og Samuel Becketts bog om : .Informationer og udgaver