Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Victor og verdenshavet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
73 sider: ill. i farver
Udgivet
2019
Ophav
Genre og form
roman
Målgruppe

For 8-13-årige

Originaludgave
2019

Beskrivelse


Victors lærer er hele tiden efter ham, og de andre børn driller. Victor er bekymret for sin farmor, der sidder i kørestol, og måske risikerer at blive fanget i de stigende vandmasser. Men en dag får de en vikar i klassen.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. nov. 2019

af

af

Julie Arndrup

d. 20. nov. 2019

Victor har det svært i skolen og er bekymret for sin farmor. En hverdagshistorie med klimaforandringer. Højtlæsning fra ca. 8 år og selvlæsning fra ca. 11 år.

Victor bor alene med sin far og savner sin afdøde mor. Nogle gange taler han med hende i tankerne, og der er meget at tale om. Den nye klasselærer forstår ham ikke og er hele tiden efter ham. Det giver de andre børn indtryk af, at det er lovligt at drille Victor. Samtidig er han meget bekymret for sin farmor, der bor på plejehjem og sidder i kørestol. Måske risikerer hun at blive fanget i de stigende vandmasser, når det regner meget. En dag får de vikar i klassen, og så begynder tingene at ændre sig. Bogen har illustrationer af Ditte Løfgren Hagelskær.

En rigtig fin historie om en helt almindelig dreng, der alligevel stikker lidt ud. Victors problemer med mobning og en dårlig klasselærer hænger fint sammen med hans bekymring for farmoren, for klimaet og for om vandet stiger, uden at klimatemaet på nogen måde overtager handlingen. Det bliver en del af hverdagen, som det er for mange børn allerede. De få, men helsides, illustrationer er flotte og uddyber dele af handlingen på fornem vis.

De fleste titler med klimatema er dystopiske eller science fiction. Der er endnu ikke mange hverdagshistorier, hvor klimadelen blot indgår som en del af det almindelige liv. Det tætteste vi kommer er Larski slår alarmJacob. En anden titel af samme forfatter, også om en dreng der er udenfor er JacobDe fleste titler med klimatema er dystopiske eller science fiction. Der er endnu ikke mange hverdagshistorier, hvor klimadelen blot indgår som en del af det almindelige liv. Det tætteste vi kommer er Larski slår alarm. En anden titel af samme forfatter, også om en dreng der er udenfor er .