Gå til indholdVi ved jo hvordan det er at være menneske


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

310 sider

Udgivet

2019

Originaludgave

2019


Beskrivelse


I essayistisk stil fortæller Thure Lindhardt (f. 1974) om sit livtag med skuespillerdrømmen og selve arbejdet med faget. Særligt fokus er der på de tidlige år på skuespillerskole i Odense, kostskoleophold i Tyskland, samt større roller i karrieren


Anmeldelser (3)


1. okt. 2019

Erindringsværk om en af dansk films markante skuespillere, Thure Lindhardt. I erindringsglimt fortælles historien om mennesket og skuespilleren. For læsere af erindringer og interesserede i skuespil.

Gennem samarbejde med forfatteren Rune Skyum-Nielsen præsenterer Thure Lindhardt dele af sin historie og sit liv som skuespiller. I essayistisk stil fortæller han om sit livtag med skuespillerdrømmen og selve arbejdet med faget. De menneskelige investeringer, han gør sig i sit fag som skuespiller, bliver blandet sammen med fortællingen om et menneskes dedikation til sit arbejde. Kapitlerne fremstilles ikke kronologisk i tid, men rummer glimtvise nedslag. Særligt fokus er der på de tidlige år på skuespillerskole i Odense, kostskoleophold i Tyskland, samt større roller i karrieren.

Den essayistiske stil giver læseren følelsen af samtale og ærlig fortælling. Lindhardt er forholdsvis sparsom med sine tanker om sit privatliv, uden at de dog mangler i teksten, men fokuserer derimod med indblik i overvejelser, følelser og tanker om karrieren som skuespiller. Det giver på sin vis meningen af, at det ikke er muligt at adskille mennesket og faget, da skuespillerens redskab er mennesket. Henvender sig mest af alt til interesserede i Thure Lindhardts karriere og tilgang til skuespillerfaget.

Rune Skyum-Nielsen har tidligere været ophavsmand til en biografi, nemlig Jakob var her


, om forfatteren Jakob EjersboRune Skyum-Nielsen har tidligere været ophavsmand til en biografi, nemlig Jakob var her, om forfatteren Jakob Ejersbo.

Lektørudtalelse

Af

Martin Minka Jensen

Berlingske tidende

Af

Jakob Steen Olsen

d. 25. okt. 2019

Information

Af

Nanna Goul

d. 25. okt. 2019


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2020

Lydbog (net)

2019

Bog

2019

Lydbog (cd-mp3)

2019

Ebog

2019