Bøger / skønlitteratur til børn / roman

Vi ses måske til efteråret


Beskrivelse


13-årige Henrike føler sig uønsket hos sine forældre, som lever hver for sig. I løbet af sommerferien får hun en masse nye "halvsøskende", og de hjælper hende over problemerne.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Gudrun Møller (børn)

d. 18. dec. 2018

Henrike på 13 år er datter af en kendt sangerinde, og de bor i en lejlighed i Stockholm. Her bor også skiftende »tryghedsskabere«, som hun kalder moderens mænd. Hendes far og farmor hartidligere boet sammen i en anden by, men nu er farmoderen død og faderen gift igen. Henrike er i vejen for sin mors karriere, og hos sin far føler hun sig heller ikke længere hjemme. Det enestemenneske, som hun har følt sig uundværlig for, er farmoderen, som hun savner meget. Henrikes farmor har efterladt sine dagbøger og et brev til hende, og læsningen af disse giver hende denselvtillid og styrke, hun behøver for at gøre sig uafhængig af voksne. Hun har hidtil forgæves søgt tryghed hos voksne, men begynder nu at kunne gennemskue dem og deres reaktioner, og hun er derforikke længere så sårbar. Der fortælles om de forskellige børn, som berøres af de beslutninger, som Henrikes forældre træffer, og alle disse børn mødes med Henrike i løbet af bogen. Børn/forældreforholdet er skildret meget loyalt modbørnene og ikke uden forståelse for de voksne. Skildringen af Henrike og hendes begyndende selvstændighed er fin og troværdig, og mange børn vil kunneidentificere sig med hende og de andre børn. Bogen er skrevet i et godt og varieret sprog, med en hurtigt fremadskridende handling. Velegnet til selvlæsning fra ca. 11 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Johs. Herskind (skole)

d. 18. dec. 2018

Henrike er 13 år og bor i nærheden af Stockholm med sin moder, der er fraskilt, men hun er en feteret og populær sangerinde. Faderen bliver gift igen med Maggan, der har sønnen Valter, dersidder i rullestol og kommer til at betyde meget for Rikke. Moderen finder også en anden, Hugo, der har 2 sønner med Bibbi. Også disse tre kommer til at betyde meget for Rikke, ligesom farmoderener en vigtig faktor i samspillet om hende. Det ser lidt rodet ud, men det indtryk får man ikke, når man læser bogen. Det er en stilfærdig og velkomponeret beretning om mennesker og deresvanskeligheder ved at få tilværelsen til at fungere fornuftigt skrevet i et læservenligt og sobert sprog. Mange vil nikke genkendende til de enkelte episoder i bogen. Den har sin selvfølgeligeplads på alle biblioteker til udlån for mellemårgangene og må gerne findes på fællessamlingerne.


Jyllands-posten

d. 20. sep. 1983

af

af

Annelise Vestergaard

d. 20. sep. 1983


Politiken

d. 3. dec. 1983

af

af

Sus Rostrup

d. 3. dec. 1983