Bøger / faglitteratur til børn / undervisningsmaterialer

Vi og vores omverden


Beskrivelse


Om vore sanser og brugen af dem til udforskning af jorden, stjernerne, sol, måne, raketter og satellitter samt verdensrummet.

Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Vibeke Munch Kofoed

d. 18. dec. 2018

Dette er første bind i et nyt lærebogssystem i fysik og kemi omfattende i alt 9 bind. Iflg. forlagets oplysninger dækker de tilsammen det stof, der iflg. de nyeste læseplaner skalgennemarbejdes i 7. til 9. klasse. Dette første bind er meget bredt i emnevalget. Her gennemgås menneskets vigtigste sanser og deres funktion samt jorden (tyngdekraft m.v.), solsystemet,planeterne, stjernehimlen, raketter, satellitter og moderne rumforskning. Teksten er velformuleret og kommer vidt omkring. Den er opdelt i overskuelige afsnit og sat op i et afvekslende oginspirerende lay-out med farvefotos og oplivende tegninger ligeledes i farver. For hvert emne suppleres med forslag til fællesforsøg, laboratorieopgaver o.lign. De øvrige 8 bind i serien omhandlerhver et mere afgrænset emne. Spredningen i dette bind bør det mindre egnet til opgavebrug i folkebibliotekerne, men for de biblioteker, der lægger vægt på at have de bedste nye lærebogssystemerrepræsenteret, er det en udmærket anskaffelse. Kanlæses fra ca. 12 år.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Hans Pedersen (skole)

d. 18. dec. 2018

Dette emnehæfte er ifølge forlaget det første af en planlagt serie på 9, der tilsammen skal kunne dække det stof i faget fysik/kemi, der - ifølge de nye læseplaner for faget - skal gennemgås ifolkeskolens 7.-9. klasser. Et tilhørende arbejdshæfte samt lærervejledning har jeg ikke set. Delemnerne i det foreliggende materiale er: Vore sanser, med hovedvægten lagt på høre- og synssansen.Jorden. Stjernehimlen. Solen og Månen. Solens planetsystem. Stjerner og galakser. Raketter og satellitter. På opdagelse i rummet. Hæftet indeholder stikordsregister. De mange illustrationer, delsfarvefotos, dels tegninger er alle velplacerede i forhold til teksten og meget informationsbærende. Bogens lay-out er indbydende. De 2-spaltede sider, krydret med de mange ill., gør sammen med etfor målgruppen vel differentieret sprog og en passende informationstæthed, bogen til et godt redskab for indlæringen. Der lægges gennem de indlagte fællesforsøg, laboratorieopgaver ogundervisningsprogrammerop tilforskellige undervisningsformer, ligesom såvel det deduktive som induktive indlæringsprincip tilgodeses. Et tiltalende undervisningsmateriale, der også kan bruges afnysgerrige, der ikke kan vente på, at emnet optræder på skemaet.


Folkeskolen

Årg. 107, nr. 40 (1990)

af

af

Gunnar L. Clausen

Årg. 107, nr. 40 (1990)