Gå til indholdBøger / faglitteratur / biografier

Vi er her for at dø


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

256 sider: ill. (nogle i farver) ; 31 cm

Udgivet

2018

Ophav
Genre og formbiografier, erindringer
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Om den jødiske kvinde, Arlette Andersen (f. 1924), der overlevede Holocaust og et års fangenskab i nazisternes Auschwitz. Som modspil til Holocaust-benægtere holdt hun senere en lang række foredrag om sin fortid - særligt for unge mennesker på skoler og gymnasier


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 23. jan. 2019

af

af

Hamide Kara

d. 23. jan. 2019

Beretning om modige Arlette Andersen, en fransk-jødisk kvinde som overlevede udryddelseslejren Auschwitz. Henvender sig til historieinteresserede biografilæsere.

Forfatter Thomas Kvist Christiansen skriver om Arlette Andersen aka Arlette Levy f. 1924, en Auschwitz-overlevende med nummer 74853 tatoveret på sin arm, som har holdt foredrag om sin fortid til unge mennesker på de danske skoler og gymnasier. Christiansen skriver om Arlettes personlige historie og dokumenterer samtidig den foredragsmission som Arlette har været på fra 1990 til 2015 som modspil til Holocaust-benægtere. Bogen beskriver hvordan Arlette Andersen sammen med 1100 franske jøder blev deporteret til Auschwitz i kreaturvogne, hvor millioner af jøder blev myrdet. "Auschwitz var en udryddelseslejr. Enten skulle mennesker slås ihjel i gaskamrene, eller det skulle ske i kraft af ideen om "Vernichtung durch Arbeit" (udryddelse gennem arbejde)." Bogen er udstyret med private og historiske billeder, citater fra Andersens foredrag samt efterskrift om "Overlevelsens kraft" af psykolog Anne Agerbo.

En velskrevet, dybdegående og nødvendig bog. Udover at man som læser får et intenst indblik i Andersens erindringshistorie får man også viden om et mørkt kapitel i verdenshistorien. Som Arlette Andersen formulerer: "Vi må aldrig glemme det, der skete dengang".

En anden biografi om jødeforfølgelse er: Spørgsmål jeg er blevet stillet om Holocaust.Informationer og udgaver

2018

Bog

Illustrator: Thomas Kvist Kristiansen

Kvist Kommunikation,Billunds Boghandel