Gå til indholdVi er brødre : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

547 sider

Udgivet

2020

genre/form

roman,

romanerOriginaludgave

2018


Beskrivelse


Brødrene Poul og Jens vokser op i Nordjylland i årene efter 2. verdenskrig. Deres far deltog i modstandsbevægelsen, og hans oplevelser præger familien. Brødrenes forskellige opfattelse af familien og verden omkring dem truer med at splitte familien


Anmeldelser (10)


31. aug. 2018

En roman om to brødre, der vokser op i en familie præget af begivenhederne under 2. verdenskrig. Til læsere der holder af danske romaner om indbyrdes forhold og relationer i familier.

Iben Mondrup er bedst kendt for romanerne Godhavn


Karensminde


og Karensminde, der tidsmæssigt ligger efter denne roman. I denne familieroman går hun tilbage i tiden og fortæller historien om forældregenerationen fra de forrige bøger. Brødrene Poul og Jens vokser op i Nordjylland i årene efter 2. Verdenskrig. Deres far har været med i modstandsbevægelsen, og hans oplevelser præger hele familien. Poul føler et stort ansvar for sin mor og lillebror, men som 15-årig får han nok og stikker til søs. Den tre år yngre Jens prøver at balancere i en uligevægtig verden, hvor mor er i centrum og far på et kritisk tidspunkt forlader familien. De to brødre skiftes til at være omdrejningspunkt i romanen, snart følger vi den udadvendte aktivistiske storebror, snart den forsigtigere lillebror, der vælger gymnasievejenIben Mondrup er bedst kendt for romanerne Godhavn og , der tidsmæssigt ligger efter denne roman. I denne familieroman går hun tilbage i tiden og fortæller historien om forældregenerationen fra de forrige bøger. Brødrene Poul og Jens vokser op i Nordjylland i årene efter 2. Verdenskrig. Deres far har været med i modstandsbevægelsen, og hans oplevelser præger hele familien. Poul føler et stort ansvar for sin mor og lillebror, men som 15-årig får han nok og stikker til søs. Den tre år yngre Jens prøver at balancere i en uligevægtig verden, hvor mor er i centrum og far på et kritisk tidspunkt forlader familien. De to brødre skiftes til at være omdrejningspunkt i romanen, snart følger vi den udadvendte aktivistiske storebror, snart den forsigtigere lillebror, der vælger gymnasievejenIben Mondrup er bedst kendt for romanerne Godhavn og Karensminde, der tidsmæssigt ligger efter denne roman. I denne familieroman går hun tilbage i tiden og fortæller historien om forældregenerationen fra de forrige bøger. Brødrene Poul og Jens vokser op i Nordjylland i årene efter 2. Verdenskrig. Deres far har været med i modstandsbevægelsen, og hans oplevelser præger hele familien. Poul føler et stort ansvar for sin mor og lillebror, men som 15-årig får han nok og stikker til søs. Den tre år yngre Jens prøver at balancere i en uligevægtig verden, hvor mor er i centrum og far på et kritisk tidspunkt forlader familien. De to brødre skiftes til at være omdrejningspunkt i romanen, snart følger vi den udadvendte aktivistiske storebror, snart den forsigtigere lillebror, der vælger gymnasievejen.

En velskrevet roman, der langsomt og gennem drengenes forskellige opfattelser sætter fokus på indbyrdes relationer i familien, idealer, kriser og overlevelsesmekanismer.

Katrine Marie Guldagers En uskyldig familie


Det du mister


og Lisbeth Bruns Det du mister er eksempler på andre nyere danske romaner med vægt på identitet og familierelationerKatrine Marie Guldagers En uskyldig familie og Lisbeth Bruns er eksempler på andre nyere danske romaner med vægt på identitet og familierelationerKatrine Marie Guldagers En uskyldig familie og Lisbeth Bruns Det du mister er eksempler på andre nyere danske romaner med vægt på identitet og familierelationer.

Lektørudtalelse

Af

Dorte Tissot Hansen

Jyllands-posten

Af

Henriette Bacher Lind

d. 28. okt. 2018

Politiken

Af

May Schack

d. 6. okt. 2018

Berlingske tidende

Af

Merete Reinholdt

d. 6. okt. 2018

Kristeligt dagblad

Af

Anna Møller

d. 28. sep. 2018

Weekendavisen

Af

Lars Bukdahl

d. 5. okt. 2018

Information

Af

Tue Andersen Nexø

d. 27. sep. 2018

Litteratursiden.dk [online]

Af

Lise Vandborg

2018-10-05

Børsen

Af

Line Rasmussen

2018-09-28

Standart

Af

Ann-Katrine Schmidt Nielsen

Årg. 32 nr. 4 (2018)


Informationer og udgaver

Bog

2020

Bog

2018

Bog

2018

Punktskrift

2019

Lydbog (cd-mp3)

2018

Lydbog (net)

2018

Ebog

2018