Gå til indholdBøger / faglitteratur / essays

Vi burde alle være feminister : essay


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

63 sider

Udgivet

2021

Ophav

Susanne Staun(oversætter)
Genre og formessays
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Den prisbelønnede forfatter giver sit bud på afrikanske kvinders vilkår og nødvendigheden af kampen for ligeberettigelse


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. nov. 2014

af

af

Jytte Bræmer

d. 12. nov. 2014

I essayets korte form giver den prisbelønnede forfatter sit bud på afrikanske kvinders vilkår og nødvendigheden af kampen for ligeberettigelse. Primært for folk med særlig interesse for Afrikas udvikling.

Essayet er en redigeret version af en tale, Adichie holdt i 2012 på en konference med fokus på Afrika. Forfatteren, der er født og opvokset i Nigeria, flyttede som teenager til USA, hvor hun nu bor halvdelen af tiden. Hun er prisbelønnet, har skrevet 3 romaner og en novellesamling, der alle er oversat til dansk. Her skriver hun om nødvendigheden af stadig at kæmpe for kvinders vilkår og ret til samme løn og arbejde som mænd. Hun siger et sted, at ordet feminist slæber rundt på en meget tung og negativ bagage, men at det stadig er vigtigt at kæmpe. Jo højere op, man kommer, jo færre kvinder er der. Hun taler i generelle termer, men de konkrete eksempler og referencer er alle til afrikanske forhold, så bogen/talen får derfor mest fokus på den del af verden.

Tonen og sproget er ligefremt og direkte. Udspringet er en tale, hvilket kan mærkes, uden at det dog bliver udpræget talesprog. Indlægget er præget af engagement og indignation uden at vise bitterhed. Et aktuelt indlæg i debatten om moderne feminisme, men eksemplerne fra den afrikanske verden gør bogen mindre generel og identificerbar for vestlige kvinder.

Svært at finde noget sammenligneligt.


Politiken

d. 28. dec. 2014

af

af

Lise Garsdal

d. 28. dec. 2014


Information

d. 6. mar. 2015

af

af

Tine Byrckel

d. 6. mar. 2015Informationer og udgaver

2021

Bog

Chimamanda Ngozi Adichie

Politiken, 2. udgave

2014

Bog

Chimamanda Ngozi Adichie

Gyldendal, 1. udgave

2021

Ebog

Chimamanda Ngozi Adichie

Politiken, 2. e-bogsudgave

2014

Ebog

Chimamanda Ngozi Adichie

Gyldendal, 1. e-bogsudgave

2021

Lydbog (net)

indlæser: Hella Joof

Politiken