Bøger / faglitteratur

Verdenssamfundet : et filosofisk essay


Beskrivelse


Analyse af opbygningen og udviklingen af vor tids globaliserede verden. Der sættes fokus på tre aspekter af verdenssamfundet: samfundets dynamik, individet i samfundet og nationalstatens rolle.

Anmeldelser (6)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. jan. 2009

af

af

Knud Weile

d. 16. jan. 2009

En krævende og gennemarbejdet beskrivelse og analyse af den omverden, der omgiver os på både det helt nære og på det globale plan. Henvendt til den tænksomme og videbegærlige læser og interesserede i samfundsteorier og globalisering.

Forfatteren beskriver i sin bog de systemer, der omgiver det moderne menneske og deres forudsætninger idémæssigt, historisk og politologisk. I behandlingen af det vanskelige stof refereres flittigt til både klassiske og moderne samfundstænkere og filosoffer, og der argumenteres nådesløst mod de debattører og politikere, der uden videre vil lade en globaliseret verden afløse nationalstaterne. Det er spændende og skræmmende læsning, hvor forfatteren for enden af "globaliseringens regnbue" lader læseren ane "et fremtidigt barbari".

Bogen er et indlæg i globaliseringsdebatten, der sætter tingene på plads med sin kloge og kyniske beskrivelse af det moderne verdenssamfund og dets forudsætninger.

En krævende, velargumenteret og seriøs beskrivelse af verdenssamfundet, som det opfattes af en forfatter med en solid filosofisk ballast. Bogen giver læseren et enestående indblik i rollen som verdensborger og i de systemer, der holder verden sammen i småt og stort.


Jyllands-posten

d. 4. feb. 2009

af

af

Dennis Nørmark

d. 4. feb. 2009


Berlingske tidende

d. 6. feb. 2009

af

af

Mikael Jalving

d. 6. feb. 2009


Information

d. 19. feb. 2009

af

af

Kåre Pedersen

d. 19. feb. 2009


Social kritik

Årg. 21, nr. 119 (2009)

af

af

Karen Ellen Spannow

Årg. 21, nr. 119 (2009)