Bøger / skønlitteratur / roman

Verdens smukkeste mand


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
397 sider
Udgivet
2017
Ophav
Genre og form
roman
Originaludgave
2016

Beskrivelse


De to søstre Mona og Barbro har ikke andet tilfælles end en mellemgod opvækst, som de heller ikke helt har oplevet på samme måde. For at komme tættere på hinanden rejser de to sammen til Mallorca og efter en uge under sydens sol er ingenting, som det var, da de tog afsted.

Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 20. apr. 2017

af

af

Karina Høyer

d. 20. apr. 2017

Søstrene Mona og Barbro har ingenting til fælles. For at komme tættere på hinanden rejser de to sammen til Mallorca - og efter en uge under sydens sol er ingenting, som det var, da de tog afsted. En roman for især den voksne, kvindelige læser med lyst til en god historie.

Storesøster Mona er fanget i et kærligheds- og barnløst ægteskab og ser misundeligt på sin lillesøster Barbros kernefamilie. På Mallorca falder Mona pladask for en solbrun restaurantejer og ser muligheden for at opleve ægte kærlighed. De to søstre taler konstant forbi hinanden, hvilket afspejles i romanens form, der skifter fortællervinkel fra den ene søster til den anden. "To sider af samme sag" bliver romanens omkvæd og grebet fremmer både nuancer og ikke mindst misforståelser i søstrenes forhold, som er kernetematikken i romanen. Romanen er forfatterens debut.

En hjertevarm og velskrevet roman om at turde kærligheden i en sen alder. Den skiftende fortællervinkel bringer et skævt og anderledes udtryk end andre romaner i dens genre. Skildringerne af søstrenes forhold og overvejelser over deres egne veletablerede liv er vellykkede, rørende og til tider også morsomme. En feelgood roman med noget på hjerte.

Tematikken med at turde kærligheden i en sen alder ses også i Kent Harufs Vores sjæle om natten, de to bøger kan tillige sammenlignes i stil og stemning.