Bøger / faglitteratur / litteraturanalyser

Verdens bedste bestsellers


Anmeldelser (3)


Bibliotekernes vurdering

d. 22. maj 2017

af

af

Marianne Majgaard Jensen

d. 22. maj 2017

Litteratur- og kulturhistorie om internationale bestsellere med nedslag på ti romaner fra Goethe til Murakami. Guf for fagfolk som studerende og undervisere, men også fin til ambitiøse læsekredse og opgaveskrivere på gymnasieniveau.

Hvad gør et værk til en bestseller? Hvordan fungerer markedet, læsernes gunst, de litterære institutioner? Hvad er en bestseller overhovedet? Disse emner er omdrejningspunktet i en læsning af ti af verdenslitteraturens markante bestsellere med Goethes Den unge Werthers lidelserDrageløberen fra 1774 som den ældste til Hosseinis Drageløberen fra 2003 som den nyesteHvad gør et værk til en bestseller? Hvordan fungerer markedet, læsernes gunst, de litterære institutioner? Hvad er en bestseller overhovedet? Disse emner er omdrejningspunktet i en læsning af ti af verdenslitteraturens markante bestsellere med Goethes Den unge Werthers lidelser fra 1774 som den ældste til Hosseinis fra 2003 som den nyeste.

Sproget er levende og emnet bliver fint indkredset. Niveau: For ambitiøse gym.elever eller studiekredse og opefter. De ti bøger bliver læst med bestsellervinklen som det bærende, og læsningerne kommer fint rundt i det litterære landskab med både børne- og voksenbestsellere og med så forskellige forfattere som Flaubert, Tolkien og Sven Hazel. Værklæsning og receptionshistorie er fokuspunkter, og det giver et fint overblik i krydsfeltet mellem litteratur-, kultur- og identitetshistorie. Høj "lækkerhedsfaktor" med godt boghåndværk, fint layout og flotte illustrationer, som støtter teksten på bedste vis.

Lars Handestens Bestsellere fra 2014 har fokus på det danske litterære marked fra 1980. Louise Svanholms værk supplerer derfor fint, fordi vi her får den historiske og internationale vinkel.


Kristeligt dagblad

d. 7. sep. 2017

af

af

Bo Hakon Jørgensen

d. 7. sep. 2017