Gå til indholdVerden uden os


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

360 sider: ill.

Udgivet

2008

Originaludgave

2008


Beskrivelse


Et bud på, hvilke arter der vil overleve, hvis mennesket forsvandt, og hvor lang tid der vil gå, før menneskets skader på naturen vil være genoprettet


Anmeldelser (3)


26. sep. 2008

Bogen er for økologisk, naturvidenskabeligt og fremtidsorienteret interesserede læsere.

Forfatteren er journalist og skriver for nogle af USAs kendteste aviser og magasiner. Bogen er af Time magazine kaldt årets bedste ikke-skønlitterære bog i 2007. Bogen giver nogle forestillinger om hvilke spor menneskeheden ville efterlade sig. Hvor længe det vil tage, før de er udslettet i det tilfælde at mennesket ville forsvinde i morgen. Da bogen henter materiale i fortilfælde, er det samtidig også en tilbageskuende bog. Bogen er opbygget omkring nogle iøjnefaldende eksempler, såsom den sidste tilbageværende urskov i Europa (i Polen), en forladt cypriotisk storby, ingenmandslandet mellem Nord- og Sydkorea, Panamakanalen, atomvåben og -anlæg, en underjordisk oldtidsby, New Yorks undergrund mm. Alle beskriver detaljeret de forskellige former for forfald. Dokumentationen bygger på research og interviews blandt lokale naturvidenskabsfolk inden for biologi, palæontologi, kemi, geologi, økologi mm. Den er let forståelig, forklaret nøgternt og illustreret med enkelte sorthvide fotoer i fotokopikvalitet.

Nogen egentlig gennemgang af civilisationens forfald i tilfælde af at vi forsvinder, findes ikke. Men bogen ligger i forlængelse af traditionen som indledt af Rachel Carson over Romklubben til Al Gore med bøger om menneskets påvirkning af Jorden.

En fremtidsvision med let underholdende undertone og holdt inden for naturvidenskabelige rammer.

Lektørudtalelse

Af

Erik Nicolaisen Høy

Semikolon

Af

Eva Krause Jørgensen

Årg. 10, nr. 18 (2009)

Kaskelot

Af

Erik Riis Svendsen

Nr. 172 (2008)


Informationer og udgaver

Bog

2008