Gå til indholdVenligheden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

692 sider

Udgivet

2021

Originaludgave

2021


Beskrivelse


En rædselsvækkende gul container vender op og ned på livet i en lille svensk by. Venlighed erstattes af ondskab og byens indbyggere vender sig imod hinanden. Forrygende og fabulerende læseoplevelse for et bredt publikum


Anmeldelser (3)


8. jul. 2021

En rædselsvækkende gul container vender op og ned på livet i en lille svensk by. Venlighed erstattes af ondskab og byens indbyggere vender sig imod hinanden. Forrygende og fabulerende læseoplevelse for et bredt publikum.

Siw bor med sin datter Alva i den lille svenske by Norrtälje. Siden hun var barn har Siw haft "Hørsler"; lydindtryk fra katastrofer eller dødsfald, der er sket eller kommer til at ske. Max bor i samme by som Siw. Hans evne er synsbaseret og omhandler altid voldsomme dødsfald i fremtiden. Da en gul container læsses af på byens havneplads aktiveres både Max og Siws evner. Udover 28 halvt opløste lig indeholder containeren nemlig noget ondt, en komprimeret og ultimativ rædsel, der ændrer deres hverdag, deres venner og livet omkring dem.

Velskrevet og voldsom, rørende, tankevækkende og sjov. På trods af sit dystre udgangspunkt er det på mange måder en svensk feel-good roman, der fint beskriver menneskehedens gensidige afhængighed og vores allesammens behov for venlighed og selskab.

Forfatteren har tidligere udgivet fire romaner på dansk, der alle kredser omkring det almenmenneskelige og det overnaturlige. Denne er ikke så blodig som de foregående og vil have en bredere appel. Det aparte persongalleri og deres fine indbyrdes relationer minder om Fredrik Backman fx Folk med angst


. Den overnaturlige del er stærkt inspireret af Stephen Kings universerForfatteren har tidligere udgivet fire romaner på dansk, der alle kredser omkring det almenmenneskelige og det overnaturlige. Denne er ikke så blodig som de foregående og vil have en bredere appel. Det aparte persongalleri og deres fine indbyrdes relationer minder om Fredrik Backman fx Folk med angst. Den overnaturlige del er stærkt inspireret af Stephen Kings universer.

Lektørudtalelse

Af

Christine Christensen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Jette Holmgaard Greibe

2021-09-20

Kristeligt dagblad

Af

Doris Ottesen

d. 11. okt. 2021


Informationer og udgaver

Punktskrift

2023

Lydbog (net)

2023

Lydbog (net)

2021

Bog

2021

Lydbog (cd-mp3)

2021

Ebog

2021