Gå til indholdVelkommen til Computopia : mennesker, magt og muligheder i en tempofyldt, teknologisk tidsalder


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

266 sider

Udgivet

2014

Originaludgave

2014


Beskrivelse


Om de nyeste teknologiske fremskridt, deres muligheder og udvikling, samt de politiske, etiske, filosofiske og samfundsmæssige spørgsmål de rejser


Anmeldelser (4)


3. jun. 2014

Bogen kan læses af mange grunde fx med henblik på at ruste sig til fremtidens teknologiske udfordringer, som et kig ind i fremtiden eller som et indlæg i eller oplæg til samfundsdebat. Bogen kan læses fra gymnasieniveau og op, og kan også anvendes i opgavesammenhæng. Men mange vil læse den af ren lyst, fordi den er et spændende kig ind i fremtiden.

Morten Bay er internet-forsker og it-journalist og forfatter til Homo conexus. I nærværende bog viser han en mængde perspektiver på computerens og Internettets (han staver konsekvent Internettet med stort I) muligheder og udvikling samt de politiske, etiske, filosofiske og samfundsmæssige spørgsmål de rejser. Begrebet computopia spredtes fra Japan omkring 1968, hvor man på tv stillede spørgsmålet: hvordan vil New York se ud år 2000? Svaret var et computopia. Nu kigger Bay længere ud i fremtiden, og det kan han bl.a., fordi noget tyder på, at fra en teknologi bliver bevist som mulig, til den er banal virkelighed går der omkring 35 år. Bogen er ikke svær at læse. Den er velunderbygget, rummer en mængde viden og stiller mange flere spørgsmål, end den besvarer.

Bogen Nye spørgsmål om teknikken, 2013, behandler samme emne, men er meget mere akademisk i sin tilgang.

Med sine kvalificerede bud på vores teknologiske fremtid og de udfordringer, de byder på for os som enkeltindivider og som samfund, er bogen en oplagt anskaffelse bredt i danske biblioteker.

Lektørudtalelse

Af

Alma Lind Jensen

Journalisten

Af

Lotte Kirkeby Hansen

2014, nr. 9

Information

Af

Ulla Bechsgaard

d. 26. jul. 2014

Børsen

Af

Henrik Ørholst

2014-10-01


Informationer og udgaver

Bog

2014

Ebog

2014