Gå til indholdVejen til jobbet : din guide ud af arbejdsløshed


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

126 sider: ill.

Udgivet

2013

genre/form

vejledningerOriginaludgave

2013


Beskrivelse


Om at tackle det at være arbejdsløs samt gode råd til at skrive ansøgninger og bruge sit netværk for at komme videre til en ny ansættelse


Anmeldelser (2)


11. mar. 2013

Bogen er først og fremmest til arbejdsløse uanset fag eller ikke-fag og alder. Dernæst også til mennesker, der kender nogen, der er arbejdsløs, som man gerne vil hjælpe, arbejdsgivere og endelig folk, der er i arbejde, men gerne vil have et nyt job.

Trine Just Jørgensens cv er mangefacetteret, men hendes primære forudsætninger med henblik på bogen her er hendes erfaringer som arbejdsløs, jobsøgende og som jobkonsulent. Bogen handler ikke alene om jobsøgning, men om situationen som arbejdsløs som helhed. Her er mange ting på spil, og forfatteren inddrager det meste, men bruger en del plads på udarbejdelsen af cv'et, fordi man her har muligheden for at lære sig selv bedre at kende og opdager, hvad der i et job motiverer og gør én glad. Ansøgningerne - de opfordrede og de uopfordrede, netværk, ansættelsessamtale og håndtering af afslag. Men også faktorer som stress og mindreværd i forbindelse med arbejdsløshed bliver der sagt gode og kloge ord om. Holdningen er absolut på den arbejdsløses side.

Af bøger, som kommer ind på lignende temaer som denne og/eller uddyber: Fra fyret til hyret, 2012, Ledig uden stress, 2011, og Tag stikket hjem, 2013.

Det er en fin guide at have ved hånden som arbejdsløs til at få inspiration og idéer af og til almindelig moralsk oprustning mod et system, der i sin udformning anser arbejdsløse for dovne og upålidelige.

Lektørudtalelse

Af

Alma Lind Jensen

Danske kommuner

Af

Tom Ekeroth

Årg. 44, nr. 10 (2013)


Informationer og udgaver

Bog

2013

Ebog

2013