Bøger / skønlitteratur / roman

Ved søen


Beskrivelse


Amir er flygtet fra Iran til Danmark. Da han får besked om, at hans mor i Iran er død, kastes han ud i en krise og tager sit liv op til revision.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. jan. 2012

af

af

Jytte Bræmer

d. 17. jan. 2012

Letlæsningsbog med et lixtal på 27, som henvender sig til de mest trænede indenfor gruppen af læsesvage voksne.

Amir er som ung flygtet fra Iran til Danmark. Nu kæmper han med kemistudiet på universitetet, som han har svært ved at klare. Han tegner og maler i sin fritid, som han gjorde det hjemme i Iran. Da han får beskeden om, at hans mor er død og allerede begravet hjemme i Iran, kommer han ud i en dyb personlig krise, som kunsten, vennen Behroz og kæresten Lene imidlertid hjælper ham igennem. Det er en fortælling uden megen ydre handling, det meste foregår gennem beskrivelsen af Amirs følelser. Det kan af og til være svært at følge forholdet mellem virkeligheden, drømmen og Amirs forestillingsverden. Det er en bog om længsler, drømme, om at følge sit hjerte og nødvendigheden af at have gode venner, så der er rigtig meget diskussionsstof, hvis bogen anvendes i sprogundervisningen for voksne. Det kræver et vist abstraktionsniveau at følge bogens og Amirs univers. Siderne er sat op i mindre afsnit, der er orddeling i nogle ord, og der medfølger en lydbog i MP3 format.

Nr. 37 i rækken af velskrevne og emnemæssigt relevante letlæsningsbøger for voksne med anden etnisk baggrund.

En letlæsningsbog, der giver et fint og nuanceret billede af de kvaler og kriser et ungt menneske med rødder i et andet land kan have.