Gå til indholdVanvittig skyldig : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

488 sider

Udgivet

2019

genre/form

romanOriginaludgave

2016


Beskrivelse


Tre par mødes til barbecue, men den hyggelige lille sammenkomst får uventede konsekvenser - ikke mindst for barndomsveninderne Erika og Clementine


Anmeldelser (3)


20. dec. 2016

Kan en helt almindelig hyggelig sammenkomst mellem venner og bekendte virkelig vende op og ned på 3 familiers liv? Få svaret i bogen, der også er oplagt til fans af Jojo Moyes.

Den australske bestseller forfatters 7. roman handler om en helt almindelig venskabelig sammenkomst på en stille villavej. De to barndomsveninder, Erika og Clementine, ankommer med mænd og børn til barbecue hos et 3. par. Det udvikler sig temmelig katastrofalt. Historien springer frem og tilbage i tid og mellem skiftende fortællere. Undervejs hopper det ene skelet efter det andet ud af skabet, og forfatteren skræller langsomt lagene af sine personer. Hverken ægteskaber eller andre relationer kommer upåvirket fra den famøse barbecue, som er historiens omdrejningspunkt.

Nogle vil nok tænke: Nå, var det drama nu også så stort, som der blev lagt op til. Men forfatteren viser hvordan et hverdagsdrama kan få stor effekt på grund af de involverede personers forudsætninger og forventninger. Psykologiske temaer, samspil og konflikter på genkendeligt og vedkommende hverdagsniveau. Bogen er for lang og lidt træg i starten, men bestemt god til en hyggeweekend eller ferielæsning.

Bogen har ikke den samme humoristiske undertone som forfatterens andre romaner. Forfatterskabet ligger på linje med Jojo Moyes, Joanna Trollope og andre gode samtidsunderholdere med styr på psykologien.

Lektørudtalelse

Af

Annemette Schønberg Johnsen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Rikke Bødker

2017-01-16

Politiken

Af

May Schack

d. 19. jan. 2017


Informationer og udgaver

Bog

2019

Bog

2016

Lydbog (net)

2017

Lydbog (cd-mp3)

2017

Ebog

2016