Bøger / skønlitteratur / roman

Vantro


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
499 sider
Udgivet
2017
Ophav
Genre og form
roman, krimi

Beskrivelse


Krimi. Politikommissær Jeffrey Tolliver og retsmediciner Sara Linton snubler over en nedgravet kiste i skoven, indeholdende liget af en ung kvinde - levende begravet. Hun tilhørte en religiøs sekt, der viser sig at skjule mange hemmeligheder bag det hellige ydre.

Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 16. nov. 2009

af

af

Helle Winther Olsen

d. 16. nov. 2009

Amerikansk murstenskrimi med fængende forside af et brændende kors.

En fyldig og bredt miljøskildrende krimi, der foregår i Sydstaterne. Parret politikommissær Jeffrey Tolliver og retsmediciner/børnelæge Sara Linton er i gang med et personligt opgør, da de helt bogstaveligt falder over et lodret lille rør midt i skoven. Det viser sig at være en lufttilførsel til en nedgravet kiste, hvor en ung kvinde er blevet levende begravet - og nu død. Efterforskningen viser at hun tilhørte en nærliggende lille religiøs sekt, hvor kvinderne indtager en mildt sagt ydmyg rolle; kort efter forsvinder lillesøsteren også, og noget er rivende galt. Sammen med politiassistenten Lena indleder Jeffrey assisteret af Sara som obducent en efterforskning af sekten, der gemmer på mange hemmeligheder bag det hellige ydre. Krimiplottet der stiger i intensitet mod slutningen, suppleres af indblik i efterforskernes komplicerede personlige forhold. Man er vældig godt underholdt, selv om bogen på amerikansk maner måske lige er lidt for lang.

Der er oversat en del andre krimier af Slaughter, men i Mord for øje møder man også lægen Sara Linton i hovedrollen. Ellers kan man med fordel læse andre amerikanere som fx Patricia Cornwell, Marcia Muller og Kathy Reichs.

Velskrevet spænding, fyldige personskildringer og en meget interessant miljøtegning udgør et samlet hele i denne amerikanske krimi fra det øvre kvalitetsniveau.


Berlingske tidende

d. 15. jan. 2010

af

af

Mette Strømfeldt

d. 15. jan. 2010


Berlingske tidende

d. 15. jan. 2010

af

af

Mette Strømfeldt

d. 15. jan. 2010


Politiken

d. 19. dec. 2009

af

af

Bo Tao Michaëlis

d. 19. dec. 2009