Gå til indholdVandets vogter


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

311 sider

Udgivet

2015

Originaludgave

2015


Beskrivelse


I en skræmmende fremtidsverden kæmper menneskene for at overleve i en verden på evig jagt efter vand. 20-årige Noria oplæres som temester, men der er ikke længere brug for temestre pga. vandmangel og hæren, som kontrollerer al vand straffer vandforbrydelser med døden


Anmeldelser (2)


26. mar. 2015

Hvad vil der ske når menneskeheden løber tør for vand, når jorden er delvist oversvømmet og alle ressourcer er nøje afmålt? Den der har magten over vandet, har magten over menneskenes skæbne. Spændende og barsk dystopi for alle læsere af fremtidsfortællinger fra ca. 15 år.

I en skræmmende fremtidsverden er alle ressourcer knappe, og stort set al teknologisk kunnen gået tabt. Den globale opvarmning er endt med katastrofale oversvømmelser, og menneskene kæmper for at overleve i en verden på evig jagt efter vand. 20-årige Noria lever et relativt privilegeret liv i en lille landsby sammen med sin mor og far. Noria er ved at blive oplært som temester, et hverv, hvor vandet tilbedes med en teceremoni. Men når det ikke længere er muligt at skaffe vand, er der ikke brug for temestre og hæren, som kontrollerer og tildeler vandrationer straffer vandforbrydelser med døden.

Det er en særdeles velskrevet bog, med et smukt og poetisk sprog. Trist og grum, smuk og fuld af håb og en bøn om at passe bedre på den verden, vi lever i lige nu. Det er spændende og vedkommende læsning, der rammer lige ned i klodens problemer på en meget nærværende og original måde.

Laura Browns CO₂-dagbog 2015


af Saci Lloyd omhandler også en teenagepiges liv på en stærkt forandret klode, men med en mere humoristisk og let stil. Serien "Kloden under vand" af Ida Rendtoft omhandler også en verden dækket af vand, men til en lidt yngre målgruppeLaura Browns CO₂-dagbog 2015 af Saci Lloyd omhandler også en teenagepiges liv på en stærkt forandret klode, men med en mere humoristisk og let stil. Serien "Kloden under vand" af Ida Rendtoft omhandler også en verden dækket af vand, men til en lidt yngre målgruppe.

Lektørudtalelse

Af

Christine Christensen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Arne Larsen

2015-04-21


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2017

Punktskrift

2017

Bog

2015