Gå til indholdUsynlige kvinder : skævvredne data i en verden designet til mænd


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

372 sider

Udgivet

2021

Originaludgave

2021


Beskrivelse


Samfundet er, såvel sprogligt som konkret, designet efter "manden som standard". En debatbog om dette såkaldte køns-data-tomrum for alle med interesse for feminisme, ligestilling og kønsforskning


Anmeldelser (4)


1. okt. 2021

Samfundet er, såvel sprogligt som konkret, designet efter "manden som standard". En debatbog om dette såkaldte køns-data-tomrum for alle med interesse for feminisme, ligestilling og kønsforskning.

Bogen er blevet en bestseller i flere lande, har fået flere priser og er blevet omtalt i danske medier allerede, da den udkom på engelsk. Verden er designet efter, at manden er standarden. Menneskeheden er af hankøn. Det påviser forfatteren gennem et væld af eksempler og undersøgelser. Det handler om sproget, byplanlægning, transportstruktur, offentlige toiletforhold, kvinders usynlige ulønnede arbejde, forskelle på arbejdsmarkedet, design af alt fra klaverer og mobiltelefoner til sikkerhedsudstyr i biler - blot for at nævne nogle af forfatterens eksempler. Sågar rækkefølgen af snerydningen i Sverige, hvor bilisterne tilgodeses først og dernæst cykelstier og fortove, hvor kvinder som oftest færdes.

En anderledes vinkel i kønsdebatten, hvor det af forfatteren påvises, at vi udvikler en blindhed overfor alle de forhold, hvor designet og tænkningen er efter manden som standard, og hvor der ubevidst finder diskrimination sted. Et seriøst debatindlæg, hvor efterspørgslen vil afhænge af medieomtalen.

Som regel handler debatbøger om kønsforskelle om arbejdsmarked og magt i f.eks: Den store forskel


: vejen, valgene og vennerne Der findes ikke andre med denne særlige vinkelSom regel handler debatbøger om kønsforskelle om arbejdsmarked og magt i f.eks: Den store forskel : vejen, valgene og vennerne Der findes ikke andre med denne særlige vinkel.

Lektørudtalelse

Af

Jytte Bræmer

Slagmark

Af

Lone Kølle Martinsen

Nr. 84 (2021/2022)

Jyllands-posten

Af

Kristina Vaarst Andersen

d. 7. jan. 2023

Kristeligt dagblad

Af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 26. nov. 2021


Informationer og udgaver

Lydbog (net)

2022

Bog

2021

Ebog

2021

Punktskrift

2021