Bøger / faglitteratur / opskrifter

Urtebogen : sundhed og velsmag : sådan bruger du krydderurter


Beskrivelse


21 krydderurter præsenteres med beskrivelse af urten, dens anvendelse, hvilke fødevarer den passer til og hvordan den kan bruges som lægeplante, samt én opskrift til hver urt. Til sidst afsnit om dyrkningsmetoder, høst, opbevaring og haveapoteket.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. okt. 2015

af

af

Anne Grete Jacobsen

d. 2. okt. 2015

En guide til praktisk anvendelse af krydderurter i madlavningen og som lægeplanter. For alle der interesserer sig for at bruge flere krydderurter i hverdagen.

Jytte Doll Nielsen har eget krydderurtegartneri og Mette Herget er uddannet farmaceut med faglig viden om lægeplanter. De præsenterer 21 krydderurter med 3 sider til hver. En side til beskrivelse af krydderurten, dens anvendelse, hvilke fødevarer den passer til og hvordan den kan bruges som lægeplante, en side med et farvefoto af krydderurten og en side med en opskrift, hvor krydderurten indgår som en vigtig ingrediens suppleret med et par tips. Bogen afsluttes med et par sider om dyrkningsmetoder, høst, opbevaring og haveapoteket.

En lille appetitvækker til brug af de mest almindelige krydderurter, som fx basilikum, koriander og mynter. Vil være velegnet for dem, som ikke kender så meget til krydderurter i forvejen.

Der findes meget om krydderurter. Af Anemette Olsen bl.a. Krydderurter i have og køkkenKrydderurter. Derudover er der den store og meget omfattende Krydderurter, som har mere end 300 forskellige krydderurter og sorter med. Begge bøger har også beskrivelse af urterne som lægeplanterDer findes meget om krydderurter. Af Anemette Olsen bl.a. i have og køkken. Derudover er der den store og meget omfattende , som har mere end 300 forskellige krydderurter og sorter med. Begge bøger har også beskrivelse af urterne som lægeplanter.