Gå til indholdUndervisning i kristendom


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

282 sider

Udgivet

2010

Originaludgave

2010


Beskrivelse


Om undervisningen i kristendommen og undervisningen om ikke-kristne religioner og livsopfattelser på grundlag af "Læreplanen for faget kristendomskundskab på kristne skoler" (2008), samt om faget kristendomskundskab i folkeskolen


Anmeldelser (1)


13. dec. 2010

Den primære målgruppe er undervisere på kristne fri- og ungdomsskoler samt interesserede i udvikling af kristendomsundervisning. Bagsideteksten formidler fint bogens indhold.

Ud fra et kristent grundsyn og livsforståelse giver forfatteren en meget grundig og gennemarbejdet beskrivelse af, hvilket indhold og hvilke værdier Foreningen af Kristne Friskoler ønsker at lægge i kristendomsundervisningen. Foreningen af Kristne Friskoler lavede i 2008 foreningens Læreplan 2008 for faget, som nærmest kan sammenlignes med "Den blå betænkning" i sin opbygning. Bogen har både mål, evaluering, anvisning på konkret undervisning og indeholder samtidig overvejelser om læring og læringssyn med henvisning til såvel Illeris, Gardner og R. Dunn. Ud over at skulle inspirere undervisere har bogen også til formål at hjælpe ledere og bestyrelser til afklaring om læreplaner og afgangsprøver. Tredje del af bogen sammenholder Læreplan 2008 med Fælles Mål 2009 med det formål at legitimere Læreplan 2008's slutmål. Der konkluderes, at Læreplan 2008 tolker Fælles Mål 2009 i klar kristendomsfaglig retning.

Der findes ikke umiddelbart noget tilsvarende med den kristne grundholdning, men Metoder i kristendomskundskab (09/43) giver en sekulariseret tilgang til emnet.

Grundig og gennemarbejdet beskrivelse af faget med Bibelen som udgangspunkt set ud fra et kristent livssyn.

Lektørudtalelse

Af

Karsten Boll


Informationer og udgaver

Bog

2010