Bøger / skønlitteratur / noveller

Under det kogende hav


Beskrivelse


Sammenhængende tekster der fortæller om en familiefar med kone og børn, hverdagen på Vesterbro og smertepunktet ved et mistet barn.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

2007

af

af

Marianne Majgaard Jensen

2007

Man kan vælge at rubricere målgruppen til denne bog som de litterært interesserede og studerende, der gerne vil følge nye tendenser og forfattere. Men samtidig har den bud til de eftertænksomme, de søgende, de sørgende og dem der elsker sjove udtryk. Hvis man kan kalde dem for en målgruppe.

Under det kogende hav er ikke en roman, heller ikke noveller, men en række prosatekster med sansninger, refleksioner og følelser hos en familiefar med kone og små børn. Det handler om hverdagen på Vesterbro, drømmeagtige tilbageblik på barndommen og afstikkere til forskellige steder i Sverige. Når man begynder at læse, overvældes man næsten af de mange metaforer og billeder. Der er nærmest alt for mange ord i bogen: Hyldebær hænger i klaser "som vidtforgrenede klynger af blodårer i en lunge", og "vi fægter med arme og ben som rasende hummere". Men gradvis afdækkes smertepunkter og jubelpunkter i livet, og sorgen over et mistet barn går gennem hele bogen sammen med forundringen over at opleve verden som ny med børnene og refleksioner over livet, kunsten og teksterne.

Peter Højrup (f.1974) har tidligere udgivet prosadigtene En hjelm af gyldne kviste,2004, og en samling kortprosa Så vil jeg hellere være en sø, 2001.

Spændende tekster, både sprogligt og indholdsmæssigt. Kan faktisk virke irriterende, men har en god, lang eftersmag. Svære at putte i bås, og det skal de heller ikke, men anbefales til eftertænksomme, nysgerrige sjæle med hang til ord.


Sentura [online]

d. 26. okt. 2007

af

af

Jesper Elving

d. 26. okt. 2007


Berlingske tidende

d. 23. okt. 2007

af

af

Mai Misfeldt

d. 23. okt. 2007


Information

d. 6. dec. 2007

af

af

Kamilla Löfström

d. 6. dec. 2007