Bøger / skønlitteratur til børn / humor

Ulven er løs


Beskrivelse


Tegneserie i farver om de gamle nordiske guder Thor, Loke, Odin m.fl. og deres dramatiske oplevelser i og uden for Valhalla.

Anmeldelser (13)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Arne Holst (skole)

d. 18. dec. 2018

Denne rent danske tegneserie i farver om den nordiske mytologi er identisk med den tidligere udgave udvidet med 19 sider. Her beskrives i interviewform tegneseriens tilblivelse fra idéplan tilendelig udformning. Derefter forslag til arbejdsformer og opgaver. Hæftet afsluttes med en ret udførlig litteraturliste om tegneserier og nordisk mytologi. I arbejdsopgaverne gennemgås tegneseriersvirkemidler både hvad angår billeder og sprog. Desuden bearbejdes denne series handling, persongalleri, miljø og samfundsmønster, og endelig går man tæt på tegner og tekstforfatter. Hæftet kananvendes både som indfaldsvinkel til arbejdet med tegneseriemediet og det udvidede tekstbegreb i danskfaget. Da den nordiske mytologi er ret udførligt behandlet i et indledende 8-siders afsnit, kanhæftet også anvendes til gruppe/emnearbejde herom. Det væsentlige er dog, at elever fra 6. klassetrin har chancen for indsigt i og ganske bred forståelse for tegneseriemediets virkemidler ogsærlige muligheder. Godeeksempler, ordforklaringer og god sproglig tilrettelæggelse bidrager til at gøre dette hæfte til et kvalificeret arbejdsmateriale. - Gruppe- evt. klassesæt.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Arne Holst (skole)

d. 18. dec. 2018

Tegneserie i farver. Hæftet indledes med en beskrivelse af den nordiske gudeverden. Over 8 sider omtales i tekst og tegninger næsten samtlige guder, lokaliteter og mytologiske begreber.Derefter skiftes der stil, og i traditionel tegneserieform fortælles om historien om Thors rejse til Udgårdsloke iblandet sagnet om Fenrisulven, som sprænger sin tryllekæde på grund af et svagtled. Loke får fremstillet en ny magisk lænke, og det bliver pigen Røskva, som lister lænken om halsen på Fenrisulven. Hæftets sidste side fortæller om, hvorledes denne rent danske serie om dennordiske mytologi er blevet skabt. Den indledende beskrivelse er et fortræffeligt koncentrat af den nordiske mytologi, hvor tekst og tegninger harmonerer fint. Den efterfølgende tegneserie harmindelser om Asterix og Hagbart i skiftende blandingsforhold, men det er dog lykkedes at give visse af figurerne et originalt præg. Den nordiske mytologi er jo et sandt skatkammer fortegneseriefolk, men forfatterne har i dettehæfte taget lidt for mange handlingselementer med. Dog - en ganske morsom historie for ca. 12-15 årige.


Bibliotekernes vurdering

d. 18. dec. 2018

af

af

Nana Gitz Madsen (børn)

d. 18. dec. 2018

Noget så sjældent som et nyt dansk tegneserieprodukt er blevet udgivet af et af de store etablerede tegneserieforlag. Som serietitlen antyder er inspirationen og emnet hentet fra vormytologiske fortid. De første 10 sider er en introduktion til de mytologiske stednavne og det store persongalleri, som tæller alle de gamle guder (Odin, Thor osv.). Dernæst følger selve historienom den undslupne Fenrisulv, hvori 2 menneskebørn spiller en afgørende rolle. Der er bygget videre på de gamle myter, men på en sådan måde, at albummet udover underholdnings- også harinformationsværdi. Det er en velfortalt og lystig historie med alvorligere undertoner: hvad er egentlig farligst, den ydre fjende eller vores egen oprustning? En yderst aktuelproblemstillingl/Tegningerne er et helt kapitel for sig - tegnet af Peter Madsen, farvelagt af Søren Håkansson. Der er gjort meget ud af såvel kulisser som personer. Trods det store opbud afaktører har PM formået at give hver af dem et individuelt præg. Detvrimler med velgennemtænkte og morsomme detaljer. Stilen er udtryksfuld, meu endnu ikke helt personlig, diverse forbilleder frade franskbelgiske albums og Disneys tegnefilm skinner igennem./I det hele taget bærer albummet præg af virkelig godt håndværk udsprunget af et tæt samarbejde mellem ophavsmændene (bagest fortællesder lidt om dette). Det viser altså, at det kan lade sig gøre at lave et dansk tegneseriealbum af kvalitet og få det ud i 100.000 ex./Den danske Valhalla er som den franske Asterix en tegneserie,der kan læses på flere niveauer, så både børn og voxne kan have glæde af den.


Jyllands-posten

d. 6. jan. 1987

af

af

Jan Hedegaard

d. 6. jan. 1987


Information

d. 2. mar. 1981

af

af

Søren. Vinterberg

d. 2. mar. 1981


Politiken

d. 28. jan. 1981

af

af

Svend Hansen

d. 28. jan. 1981


Ekstra bladet

d. 18. sep. 1979

af

af

pedro

d. 18. sep. 1979


Aalborg stiftstidende

d. 12. sep. 1979

af

af

Lange

d. 12. sep. 1979


Politiken

d. 18. sep. 1979

af

af

Vivian Jordansen

d. 18. sep. 1979


Lands-avisen Aktuelt

d. 11. mar. 1980

af

af

Steffen Larsen

d. 11. mar. 1980


Kulørte sider

1979, nr 34

af

af

Horst Schröder

1979, nr 34


Jydske tidende

d. 31. aug. 1979

af

d. 31. aug. 1979


Information

d. 6. dec. 1986

af

af

Jørgen Aabenhus

d. 6. dec. 1986