Gå til indholdBøger / faglitteratur / opskrifter

Uldværk


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

71 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2015

Ophav

Cecilie Bertelsen(forfatter)

Anne Pørksen(forfatter)

Sisse Langfeldt(illustrator)
Genre og formopskrifter, strikkeopskrifter, mønstre, strikkemønstre
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


13 modeller på moderne strik til børn


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2015

af

af

Henriette Elkjær Smedebøl

d. 18. nov. 2015

Bogen indeholder opskrifter på ulden strik til børn i alderen 0-6 år. Især til mødre og bedstemødre, der har erfaring med strik.

Bogen indledes med 12 opslag med billeder af alle modellerne. Herefter følger opskrifterne som akkompagneres af flere illustrationer. Der er i alt 12 modeller som fx bluser, huer, halsedisser og nederdele. Alle modeller er strikket i forskellige uldblandinger. Til slut også opskrifter på kvaster og en hæklet stjernepude. Opskrifterne bruger mange forskellige teknikker - rundpinde, diagrammer, snoninger osv. Der er indholdsfortegnelse, en oversigt over forkortelser og info om strikkeprøver. Bogen indeholder desuden forord og en billedindholdsfortegnelse. Dette er forfatternes første bog.

Bogen indeholder nogle søde opskrifter - nogle nytænkende, andre mere traditionelle. Billederne er rigtig flotte og giver en lyst til at klæde sine børn i uld. Uld er meget populært blandt mange mødre - strik ligeså, og jeg er sikker på, at de vil synes om indholdet.

I år er også udkommet Blød babystriksom også beskæftiger sig med ulden strik, men kun til babyer. Der findes et utal af bøger med strikkeopskrifter til de yngste børn. I mange af disse findes en eller flere modeller i uld, men jeg finder ikke mange andre, der beskæftiger sig med uld som tema.Informationer og udgaver

2015

Bog

Illustratorer: Sisse Langfeldt, Jeanette Bøgelund Bentzen

Bøgelund, 1. udgave