Gå til indholdTyrannisk, men uundværlig : telefonen i Danmark før 1920


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

223 sider: ill. (nogle i farver) ; 31 cm

Udgivet

2007

genre/form

bibliografiOriginaludgave

2007


Anmeldelser (7)


1. jan. 1970

Direktøren på Post & Tele Museum fortæller i denne flot illustrerede bog om telefonens "socialisering" i Danmark i årene op til 1920, hvor telefonapparater efter 44 pionerår efterhånden fandtes i de fleste nogenlunde velstillede hjem.

I en kronologisk gennemgang gives en detaljeret skildring af telefonens modtagelse i forretningslivet og i de private hjem. Telefoniens tekniske sider omtales kort, men hovedvægten er lagt på beskrivelsen af det samfund og de mennesker der tog telefonen til sig og på godt og ondt lærte at leve med det nye kommunikationsredskab. Teksten underbygges af velfungerende illustrationer, fx fotografier af dejlige gamle telefonmodeller og farvegengivelser fra periodens populære tidsskrifter. Værkets høje niveau afsløres af de mange notehenvisninger i teksten, en omfattende litteraturliste og et godt register.

I forvejen er telefonhistorien først og fremmest behandlet i jubilæumslitteraturen og i mere teknisk orienterede beskrivelser. Denne telefonens tidlige socialhistorie er den første om sit emne og føjer sig naturligt ind i rækken af skrifter fra Post & Tele Museet.

Et basisværk på et højt fagligt niveau, der skildrer telefonens første år i Danmark med mange fine detaljer. Først og fremmest for opgaveskrivere men også velegnet til kulturhistorisk interesserede læsere.

Lektørudtalelse

Af

Knud Weile

Mediekultur [online]

Af

Ditte Laursen

Vol. 24, no. 45 (2008)

Jyllands-posten

Af

Stig Olesen

d. 10. jun. 2007

Weekendavisen

Af

Anne Knudsen

d. 1. jun. 2007

Politiken

Af

Jes Fabricius Møller

d. 16. jun. 2007

Berlingske tidende

Af

Martin Krogh Andersen

d. 21. jun. 2007

Journalen

Af

Aase Windeballe

årg. [18], nr. 2 (2008)


Informationer og udgaver

Bog

2007