Gå til indholdBøger / faglitteratur

Tuxen - de kongelige billeder


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

249 sider: ill. i farver ; 28 cm

Udgivet

2018

Ophav

Lise Svanholm(forfatter)

Thyge Christian Fønss-Lundberg(forfatter, diverse)
Målgruppe

til voksne


Beskrivelse


Introduktion til den danske maler Laurits Tuxens (1853-1927) liv og værk med fokus på de over 40 år, hvor han var en af Europas førende hofmalere. Med gengivelser af en række af Tuxens kongelige portrætter og malerier fra de engelske, russiske, danske og græske hoffer


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 21. nov. 2018

af

af

Michael V Jensen

d. 21. nov. 2018

En gennemgang af Laurits Tuxens virke som maler af kongelige malerier. For læsere med interesse for kunsthistorie og malerkunst, men også for læsere med mere interesse for det royale.

Bogen er skrevet af to kunsthistorikere med hver deres speciale i hhv. hofkunst og Skagensmalerne. Laurits Tuxen (1853-1927) hører ind under begge kategorier, men det er de royale og adelige motiver der er omdrejningspunktet i denne bog, der omhandler skabelsen af nogle af Tuxens mest kendte værker i virket som hofmaler. Både i Danmark, Rusland og især England. Om arbejdsprocesserne med markante værker, forbilleder, inspiration, komposition mv. Bogen, der også rummer en kort biografi, er rigt illustreret med gengivelser af værkerne samt mere detaljerede udsnit og i flere tilfælde skitser og fotos. Endvidere er bogen forsynet med navneliste på 7 udvalgte malerier, noter, liste over illustrationer, litteraturliste samt navneregister.

Flot og imponerende værk. Bogen er gennemarbejdet og velskrevet og har virkelig flotte illustrationer. Mange sider er uden tekst til fordel for flotte farvebilleder, dog med meget informative billedtekster. Man kommer godt rundt om denne del af Laurits Tuxens virke, og de flittige citater fra ikke mindst Tuxens egen selvbiografi fra 1928, samt breve og arkivalier, giver et godt indblik i malerens tanker og erindringer omkring sit arbejde.

Om Laurits TuxenTuxen


findes bl.a. også og TuxenOm Laurits findes bl.a. også Laurits og .


Politiken

d. 2. feb. 2019

af

af

Peter Michael Hornung

d. 2. feb. 2019Informationer og udgaver

2018

Bog

Lise Svanholm

Frydenlund, 1. udgave