Bøger / skønlitteratur / roman

Tusindårsriget i Han Herred


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
188 sider
Udgivet
2013
Ophav
Genre og form
roman, science fiction
Originaludgave
2013

Beskrivelse


Vi er i 2131. Healeren Gülun møder Gabriel, der plages af minder, der ikke er hans egne. Samtidig vil Albert forlade Mira, der underviser i tantrisk sex. Han vil til Mars. Og teenagepigen Aviaya løber med sin egen hemmelighed. Alles skæbner sammenflettes.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 8. feb. 2013

af

af

Sanne Caft

d. 8. feb. 2013

Bogen Tusindårsriget i Han Herred er en fortælling med kombinationen af spiritualitet og fremtid. Forfatteren er debutant, og romanen skal formidles på emnet.

Historien udspiller sig i 2131 i limfjordsbyen Amtofte, hvor healeren Gülun og hendes klient Gabriel mødes, fordi han oplever brudstykker af en fortid gentage sig i hans hjerne. Samtidig kæmper underviseren Mira med sin teenagedatter, der har sine egne hemmeligheder, mens Miras forhold langsomt opløses og et nyt dannes. Forfatteren lægger vægten på det spirituelle og metafysiske mere end på fremtidselementet. Det er personernes udvikling og erkendelsesprocesser, der er i centrum, og meditation og healing spiller en markant rolle i romanen. Forsiden er et gul/grønt foto af en mennesketom eng, og signalerer ikke tydeligt romanens fokus, bortset fra, at den formidler den lidt drømmende/svævende stemning, der er i romanen.

Romanen minder om titler fra forlagene mellemgaard, Underskoven og Hovedland, fx Niels Lindows Overraskelsen : en fabel fra Øvre og Nedre afdeling af det ukendte, 2012. Dvs. primært debuterende forfattere.

Debutroman om selvudvikling og spiritualitet sat i et fremtidens danmark. Et slags nedslag i en række personers liv og udvikling. Til dem, der interesserer sig for emnet. Ikke svær at læse, men heller ikke en titel, der skiller sig markant ud. Til større biblioteker og dem, der gerne vil have en bred præsentation af nye danske udgivelser. Lidt diffus forside.