Gå til indholdBøger / faglitteratur

Tro som option : kristendommens fremtidsmuligheder


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

244 sider

Udgivet

2015

Ophav

Hans Joas(forfatter)

Phillip Seidler(oversætter)
Målgruppe

til voksne


Anmeldelser (2)


Bibliotekernes vurdering

d. 9. mar. 2015

af

af

Merete Trap

d. 9. mar. 2015

Er religion et levn fra fortiden? Fører modernisering til sekularisering, og derefter moralsk forfald? Hans Joas undersøger modsætningsforhold mellem religion og modernisering, og peger på frugtbar dialog. For religions- og samfundsinteresserede, og studerende på teologiske uddannelser.

I "Tro som option" diskuteres kristendommens fremtidsmuligheder. Bogen er delt op i 10 kapitler med overskrifter som fx "Fører modernisering til sekularisering", "Modernisering som kulturprotestantisk metafortælling" og "Religiøs mangfoldighed og pluralistisk samfund". Kapitlerne handler om sekularisering, moral, kontingens, religioner, vold mm. Bogen er en fortsættelse af de overvejelser, som forfatteren fremsatte i "Braucht der Mensch Religion" i 2004. Tyske Hans Joas har udgivet en del litteratur, denne udgivelse er hans første oversat til dansk.

Bogen giver et grundigt og omfattende indblik i de modsætninger der er mellem modernisering og religion i vores samtid. Den er på et relativt højt intellektuelt niveau, der er mange akademiske termer og udtryk og ikke alle kan være med. Bogen har sin berettigelse i den samtid vi lever i, hvor vi som mennesker har "frit valg på alle hylder".

Kan sammenlignes med andre udgivelser, der omhandler religionens rolle i vores samtid og nutid, som fx Samtidsreligionfra 2012.


Kristeligt dagblad

d. 18. maj. 2015

af

af

Daniel Øhrstrøm

d. 18. maj. 2015Informationer og udgaver

2015

Bog

Hans Joas

THP