Gå til indholdBøger / faglitteratur

Trin for trin hjælp til børn med ADHD : en selvhjælpsmanual til forældre


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Omfang

159 sider: ill.

Udgivet

2014

Ophav

Anja Verder(oversætter)

Keith Laver-Bradbury(illustrator)
Målgruppe

til voksne

Undervisning

for forældre


Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. jun. 2014

af

af

Erik Nicolaisen Høy

d. 26. jun. 2014

Bogen henvender sig til forældre til børn med ADHD og andre der har med dem at gøre, fx i institutioner.

Fem engelske fagpersoner, psykiatere, sygeplejersker og professorer står bag denne selvhjælpsmanual mod ADHD som supplerende indsats til medicin. Bogen fremlægger programmet "New Forest" som er udviklet i England og siden 2012 under afprøvning i Danmark på Børne- og Ungdomspsykiatrisk Center i Risskov og Glostrup, i et forsøg med 200 børn. Bogen fortæller indledningsvis meget kort om ADHD. Herefter om sekstrinsprogrammet. Hvert trin beskrives med et overblik, opgaver samt opremsning af en række færdigheder (1/2-2 sider pr styk). Disse kan fx have som formål at udvikle barnets selvregulering, lære læseren at forstå ADHD, hvordan man sætter tidligt ind, opdrager, inddrager andre og får ideer selv. Vejledningerne er enkle og skrevet så de fleste i målgruppen vil kunne forstå det og agere ud fra det. Bogen er illustreret med diagrammer og enkle stregtegninger. Der er desuden en del skemaer til udfyldelse.

Der er udgivet hundredvis af bøger om næsten ethvert lille aspekt af emnet de seneste 5 år. Oplysninger, holdninger, teorier, deltaljer osv. I denne nærmest uoverskuelige mængde litteratur ligger denne bog i den videnskabeligt baserede ende med konkrete råd til forældre og pædagoger, såsom fx Andersen Bevar roen, 2012.

En af de bedste generelle og videnskabeligt baserede selvhjælpsmanualer inden for et marked, hvor der er rigtig mange titler.Informationer og udgaver

2014

Bog

Illustrator: Keith Laver-Bradbury

Human, 1. udgave

2014

Ebog

Illustrator: Keith Laver-Bradbury

Human, 1. udgave