Bøger / faglitteratur / øvelser

Tricks og smarte øvelser : mental motion for hunde


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
183 sider: ill. i farver
Udgivet
2009
Ophav
Genre og form
øvelser

Beskrivelse


Indeholder 34 øvelser og tricks, som man kan lave med sin hund fx lydighedsøvelser som rul, bak og søg. Forfatteren benytter positive indlæringsmetoder og bruger ofte klikker som en del af træningen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 17. dec. 2009

af

af

Rikke Bruun

d. 17. dec. 2009

Bogen henvender sig til hundeejere, der gerne vil have ny inspiration til træning af deres hunde. Den henvender sig både til dem, der skal i gang for første gang og de lidt mere øvede hundeejere.

Bogen indeholder 34 øvelser og tricks, som man kan lave med sin hund fx lydighedsøvelser som rul, bak, søg, apport og mere show-prægede øvelser som at vende en skål og køre i trillebør. Forfatteren benytter positive indlæringsmetoder, og hun bruger ofte klikker som en del af træningen. Det er dog ikke nødvendigt at bruge klikkertræning for at lave øvelserne. De enkelte øvelser er meget detaljeret beskrevet med ord og med meget få billeder; oftest kun en enkelt eller 2 pr. øvelse. De show-prægede øvelser, som ligger i den svære ende af øvelserne, har dog en del flere billeder. Hver øvelse er inddelt i indlæring, variationer og anvendelsesmuligheder. Bogens forfatter er uddannet instruktør i lydighed.

Der findes en del bøger om hundetræning fx Hundetræning i weekenden, 2004 af Caroline Davis og Hundetræning, 2004 af Jacqui O'Brien. Begge disse har illustreret de enkelte øvelser med mange fotos, og de indeholder en del af de samme øvelser dog ikke de show-prægede øvelser.

Øvelserne er beskrevet meget detaljeret, men de få billeder gør det svært at bruge bogen i selve træningssituationen. De show-prægede øvelser er det, der adskiller bogen mest fra andre bøger af samme type.