Bøger / skønlitteratur / graphic novels

Tribeca sunset


Beskrivelse


Tegneserie - graphic novel. Fire venner mødes i New York til den enes polterabend. Som baggrund lurer deres forrige møde 11. september 2001 med alle de bristede illusioner, der skal passes sammen med hverdagens realiteter.

Anmeldelser (7)


Bibliotekernes vurdering

d. 19. jan. 2004

af

af

Steffen Kronborg

d. 19. jan. 2004

Tribeca sunset er et tematisk sidestykke til tegnerens forrige album, Tirsdag, som handlede om terrorangrebet på World Trade Center. Katastrofen er i det nye album kommet lidt på afstand, men lurer alligevel hele tiden i baggrunden som den dystre klangbund for fire gamle venners møde i New York til en polterabend. De fire venner står på forskellig vis ved et vendepunkt i deres liv og tvinges i løbet af albummet til at tage stilling til deres fremtid. Gensynet med den traumatiserede by, kunstens væsen og problemerne med at få hverdagen og kærlighedslivet til at fungere i en usikker og omskiftelig verden er nogle af hovedmotiverne i albummet. Henrik Rehr giver ingen løsninger, men opregner forskellige mulige svar på de eksistentielle spørgsmål, bl.a. i form af en række små interview-enqueter med manden på gaden. Formen er original og passer fint ind i den overordnede sammenhæng, hvor et gradvist mere tilsneet New York skaber en flot kulisse for handlingen. Rehrs grove, sort-hvide realistiske tegninger passer glimrende til den let kuldslåede fortælling, ligesom de store helsides panoramabilleder i starten og slutningen af historien fungerer fint som stemningsskabende vignetter. Især for voksne.


Bibliotekernes vurdering

d. 29. juli 2011

af

af

Steffen Kronborg

d. 29. juli 2011

Tribeca sunset er især for voksne.

Forlaget Fahrenheit markerer 10-års dagen for terrorangrebet på World Trade Center med en samlet genudsendelse af Henrik Rehrs to tematisk beslægtede tegneserier om samme emne, Tirsdag, 2002 og Tribeca sunset, 2003. 10 år efter begivenheden er dens karakter af historisk pejlemærke måske tydeligere end nogensinde, ikke mindst på grund af terrorhandlingens enorme omfang og voldsomme følgevirkninger. Derfor er det på sin plads med denne genudgivelse (med 50 siders ekstramateriale), som sikrer, at katastrofen ikke går i glemmebogen - hvis der ellers skulle være nogen risiko for det. Henrik Rehrs nedtonede beretning om at være nyhederne frem for at overvære dem udspilles på baggrund af terrorangrebet, men fokuserer i langt højere grad på de personlige indtryk og erfaringer end på de verdenshistoriske begivenheder. Den sort-hvide billedside i en nøgtern, semirealistisk streg understøtter den lavmælte hverdagsindfaldsvinkel.

Art Spiegelmans In the shadow of no towers, 2004 handler også om 11/9. Kurt Busieks Marvels, 2001 har et andet sigte end Henrik Rehrs tegneserie, men handler ligesom denne om almindelige mennesker og deres reaktioner i en meget ualmindelig verden.

Henrik Rehrs tegneserie har terrorangrebet som gennemgående klangbund for indholdet, men handler lige så meget om alt muligt andet: kærlighed, kunst, succes, usikkerhed, svigt og bristede illusioner. En stor mundfuld, men Rehr tackler udfordringen udmærket.


litteratursiden.dk

d. 1. sep. 2003

af

af

Jette S. F. Holst

d. 1. sep. 2003

Den 11. september 2001 ramte den værste terroraktion nogensinde USA, da to fly fløj ind i World Trade Center og fik tvillingetårnene til at kollapse. Tusinder af mennesker døde, og hele verden var i c...


Politiken

d. 18. aug. 2011

af

af

Søren Vinterberg

d. 18. aug. 2011


Weekendavisen

d. 9. sep. 2011

af

af

Nikolaj Mangurten Lassen

d. 9. sep. 2011


Strip!

Nr. 56 (2011)

af

af

Christian Bonde Korsgaard

Nr. 56 (2011)


Strip!

Nr. 25 (2004)

af

af

Martin Weinreich

Nr. 25 (2004)