Bøger / faglitteratur

Tre år ni måneder tre dage : det utrolige drama bag kulisserne i regeringen Thorning-Schmidt


Beskrivelse


Baseret på anonyme kilder fortæller Henrik Qvortrup om Thorning-regeringens magtkampe, intriger og personlige nederlag. Bl.a. den konstante kamp om den politiske linje mellem De Radikale og Socialdemokratiet lige fra de langvarige forhandlinger om regeringsgrundlaget i "Det sorte tårn" til Vestagers exit til EU.

Anmeldelser (5)


Bibliotekernes vurdering

d. 2. nov. 2015

af

af

Jytte Bræmer

d. 2. nov. 2015

En journalistisk fortælling om Thorning-regeringens dysfunktionelle regeringsperiode med interne magtkampe og personsager. For den politisk interesserede dansker.

Baseret på anonyme kilder fortæller Henrik Qvortrup om Thorning- regeringens magtkampe, intriger og personlige nederlag. Den konstante kamp om den politiske linje mellem De Radikale og Socialdemokratiet lige fra de langvarige forhandlinger om regeringsgrundlaget i "Det sorte tårn" til Vestagers exit til EU. Også SF' kvaler med at være i regering er i fokus. Vi kommer via de anonyme kilder med helt ind i forhandlingslokalerne, sågar ind i de involveredes hoveder og får refereret, hvad de tænker i de svære situationer.

Elementært spændende er bogen, skrevet med Qvortrups spiddende og velformulerede pen. Få går ram forbi. Mange bliver hudflettet, værst går det dog ud over Margrethe Vestager, her får bogen nærmest fremstillet et karaktermord. Der er fokus på det stof, hvori der er konflikter, og man sidder som læser med en fornemmelse af, at det spekulative måske overtrumfer det reelle. Og her er forfatterens egen moralske habitus måske med til at farve læserens dømmekraft. Men ingen tvivl om, at politik er et hårdt game, og at det var en regering, der havde det svært. Og godt underholdt er man!.

I form og indhold sammenlignelig med Den hemmelige socialdemokratHvor der handles og Hvor der handlesI form og indhold sammenlignelig med Den hemmelige socialdemokrat og .


Berlingske tidende

d. 3. nov. 2015

af

af

Bent Winther

d. 3. nov. 2015