Bøger / faglitteratur / opskrifter

Trailløb : kom i form i både krop og sind


Beskrivelse


Inspiration til at løbe i skoven og gennemgang af trailløbet.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. apr. 2017

af

af

Grethe Lorentzen

d. 18. apr. 2017

Skoven som afstressnings- og fitnessrum. Løb og træning i skoven for alle motionister, også børnefamilier.

Trailløb er løb på stier. Her handler det om de gode effekter af at løbe i skoven i ujævnt terræn og om at tilrettelægge sin hverdag, så man kommer afsted og nyder turen. Stine Arenshøj, trailløb- og mindfulnessinstruktør, mener, at trailløb er en form for mental terapi, som er god for både krop, sind og hjerne. Hun lister de gode effekter, giver sit forslag til en løbedagbog, og viser træningsøvelser ved hjælp af træstammer, såsom dips, armstræk squats, og step up. Hun giver også råd om åndedræt, søvn, og kost. Desuden nogle opskrifter på morgenmad, frokostretter, aftensmad, snacks og smoothies.

Bogen er en inspirationskilde til at komme igang med at bruge skoven som løbs- og motionsrum. Der er meget fokus på de gode gevinster ved trailløb, fx forbedret koncentrations- og huskeevne, færre negative tanker, mindre stress og mere overskud. Disse er udokumenterede og forfatterens egne erfaringer. Opskrifterne er enkle og lækre. Smukt layout, glittede sider og gode billeder. "Hardcore" teknisk information om udstyr og løbesko må findes andetsteds.

Der findes ikke andre bøger om trailløb, men nogle tidsskriftsartikler i bl.a. "Aktiv træning" og "I form". SvinetræningMotion i naturen og Motion i naturen handler begge om træning i naturenDer findes ikke andre bøger om trailløb, men nogle tidsskriftsartikler i bl.a. "Aktiv træning" og "I form". Svinetræning og handler begge om træning i naturen.