Gå til indholdTræernes hemmelige liv : en rejse i en fascinerende verden


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

166 sider: ill. i farver

Udgivet

2018

Originaludgave

2016


Beskrivelse


Præsentation af træernes liv, kommunikation, kærlighed og følelser, hvor forfatteren, som er skovfoged, trækker både på egne erfaringer og på de nyere videnskabelige opdagelser


Anmeldelser (7)


12. okt. 2018

Ubeskriveligt smukke fotos pryder denne forkortede, illustrerede udgave af bestselleren Træernes hemmelige liv


, der giver os et indblik i træernes hemmelige sprog, følelser og udvikling. Et must for alle naturinteresseredeUbeskriveligt smukke fotos pryder denne forkortede, illustrerede udgave af bestselleren Træernes hemmelige liv, der giver os et indblik i træernes hemmelige sprog, følelser og udvikling. Et must for alle naturinteresserede.

I skoven kan træerne kommunikere med hinanden. De drager omsorg for hinanden, støtter de svageste for fællesskabets bedste og står med fælles front mod skadevoldende insekter og svampe. Andre godartede svampe er deres venner, som de vokser sig store med i symbiotiske forhold, hvor svampenetværkene under jorden kan nå imponerende størrelser. Denne illustrerede udgave er - i forhold til originalen - større i formatet, hvilket giver plads til de mange, farvestrålende fotos fra naturen, som illustrerer Peter Wohllebens tekster.

Denne forkortede og smukt illustrerede udgave skal nok nå flere læsere end den originale, uforkortede udgave. Bogens fotos er arkivfotos fra skove verden over. Desværre er de ikke fra Wohllebens egen skov, som det er tilfældet i den uforkortede originaludgave.

Forsvaret og naturen. [Årgang] 2011 er spækket med smukke fotos fra vores egen natur, og bogen har også en pointe med, hvordan Forsvarets brug af naturen kan fremme biodiversiteten. Antologien Naturens sprog rummer mange spændende artikler om vores natursyn og de konsekvenser, det harForsvaret og naturen. Årgang 2011


Naturens sprog


Forsvaret og naturen. [Årgang] 2011 er spækket med smukke fotos fra vores egen natur, og bogen har også en pointe med, hvordan Forsvarets brug af naturen kan fremme biodiversiteten. Antologien rummer mange spændende artikler om vores natursyn og de konsekvenser, det harForsvaret og naturen. [Årgang] 2011 er spækket med smukke fotos fra vores egen natur, og bogen har også en pointe med, hvordan Forsvarets brug af naturen kan fremme biodiversiteten. Antologien Naturens sprog rummer mange spændende artikler om vores natursyn og de konsekvenser, det har.

Lektørudtalelse

Af

Morten Brynildsen

31. aug. 2016

Træer er selskabelige væsener. De kan tælle, lære, huske og støtte hinanden. Det lyder utroligt, men den er god nok, lærer vi i dette unikke indblik i træernes lange og hemmelighedsfulde liv. For alle, der vil være klogere på vores natur.

Den tyske skovfoged Peter Wohlleben har arbejdet i skoven siden 1980'erne, og han har sin daglige gang i et såkaldt "urørt" skovdistrikt. Her har han observeret, hvordan træer opfører sig mere som "flokdyr" end som individer. De støtter hinanden og deler næring, når et enkelt træ er sygt eller under angreb, og de sender beskeder til hinanden via duftstoffer eller elektriske signaler langs rødderne. På denne måde opnår de højere modstandsdygtighed overfor trusler, så længe de ikke bliver hugget ned, inden disse evner når deres fulde manifestation, hvilket vel tager over 200 år. Wohlleben kommer omkring formering, opvækst, angreb fra dyr og svampe, symbioser med samme, specialiseringer, vintersøvn og meget andet, og han kobler sine egne betragtninger af træernes opførsel med aktuel forskning inden for området.

En anderledes øjenåbnende vinkel på skovbrug, hvor flere af træernes skjulte evner, som vi sjældent ser, bliver åbenbaret.

Samme tilgangsvinkel finder vi fx i Alle tiders urskov


Natur


Den uendelige have


Skovbilleder fra en svunden tid


samt Rasmus Ejrnæs' Natur og Den uendelige have. Skovbilleder fra en svunden tid supplerer fint med billeder af skovenSamme tilgangsvinkel finder vi fx i Alle tiders urskov samt Rasmus Ejrnæs' og Den uendelige have. Skovbilleder fra en svunden tid supplerer fint med billeder af skovenSamme tilgangsvinkel finder vi fx i Alle tiders urskov samt Rasmus Ejrnæs' Natur og . Skovbilleder fra en svunden tid supplerer fint med billeder af skovenSamme tilgangsvinkel finder vi fx i Alle tiders urskov samt Rasmus Ejrnæs' Natur og Den uendelige have. supplerer fint med billeder af skovenSamme tilgangsvinkel finder vi fx i Alle tiders urskov samt Rasmus Ejrnæs' Natur og Den uendelige have. Skovbilleder fra en svunden tid supplerer fint med billeder af skoven.

Lektørudtalelse

Af

Morten Brynildsen

Landskab

Af

Lone van Deurs

Årg. 97, nr. 7 (2016)

Litteratursiden.dk [online]

Af

Anne Grete Jacobsen

2016-10-05

Berlingske tidende

Af

Lars Henrik Aagaard

d. 10. sep. 2016

Politiken

Af

Søren Ryge Petersen

d. 2. sep. 2016

Weekendavisen

Af

Frederik Stjernfelt

d. 16. sep. 2016


Informationer og udgaver

Bog

2018

Bog

2016

Bog

2016

Lydbog (net)

2017

Lydbog (net)

2016

Lydbog (cd-mp3)

2016

Ebog

2016