Gå til indholdToværelses med lykkelig udgang


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

Ca. 195 sider: ill. (nogle i farver)

Udgivet

2008

genre/form

digte,

billedværkOriginaludgave

2008


Beskrivelse


Jens Blendstrup's tekster indgår i et samspil med Lars Gundersen's fotografier. Billederne optræder i serier som variationer over tre motiver. En græsplæne set i fugleperspektiv omgivet af en boligkarré, en krøllet kuvert, forsynet med Jens Blendstrup's tekst, og en række kvindekroppe indfanget i forskellige situationer i et byrum


Anmeldelser (6)


14. apr. 2008

Billedsiden akkompagnerer og indfanger fint grundtonen i Jens Blendstrups sprælske og fabulerende tekster, der er som et opdateret konglomerat af Seeberg, Højholt og Ørnsbo.

JB's tekster optræder i mange sammenhænge: I bogform, på nettet og som spoken word. Her indgår de i et samspil med fotografier af Lars Gundersen. Billederne optræder i serier som variationer over tre motiver. En græsplæne set i fugleperspektiv omgivet af en boligkarré, en krøllet kuvert, forsynet med JB's tekst, og en række kvindekroppe indfanget i forskellige situationer i et byrum. Under overskrifterne "Verdensfirmaet hjem kære hjem", "Posthus Montmartre" og "Voyeur jagtstuen" er JB's prosalyriske tekster klippet ind i disse fotocollager. Det er humoristiske, barokke og absurde tekster, men også med moralsk og samfundskritisk vid og bid. Specielt er teksterne i det første afsnit variationer over et velkendt Blendstrup-tema: Livet i parcelhus-Danmark: "Gå ikke ind her. Mennesker saboteres i det afsporede hjem. Frihedskæmpere bortsprænger dig totalt i stuens læderbjerglandskaber.".

Indholdsmæssigt placerer teksterne sig i forlængelse af JB's to foregående novelle/prosasamlinger: Laterna Vagina, 2000, og Pludselig flæben, 2007.

Tekster og fotografier indgår i et æstetisk vellykket med- og modspil. Bogen er et kunstnerisk sammenhængende og gennemført koncept, om end den sprælske og rablende ordstrøm læst fra ende til anden ikke undgår at forekomme en anelse forudsigelig og kalkuleret.

Lektørudtalelse

Af

Jens Hjøllund

Information

Af

Tue Andersen Nexø

d. 8. maj. 2008

Jyllands-posten

Af

Erik Svendsen

d. 29. apr. 2008

Berlingske tidende

Af

Nanna Goul

d. 3. maj. 2008

Weekendavisen

Af

Liselotte Wiemer

d. 16. maj. 2008

Standart

Af

Mads Schjødt Jonasson

Årg. 22, nr. 3 (2008)


Informationer og udgaver

Bog

2008