Bøger / skønlitteratur / roman

To dråber vand


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
187 sider
Udgivet
2009
Ophav
Genre og form
roman, krimi

Beskrivelse


Krimi. Da præstekonens udadvendte tvillingesøster kommer til den midtsjællandske landsby Fremmelev bliver et par mænd lidt for interesserede i hende. Det fører til mord og kidnapning, før freden igen sænker sig over provinsbyen.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 18. nov. 2009

af

af

Michael Olsen

d. 18. nov. 2009

Bøgerne i spændingsserien Spændingsroman fra Fremmelev Kro henvender sig primært til de krimilæsere, der foretrækker den lidt gammeldags engelske "hyggekrimi" i stil med Agatha Christies bøger.

De to bøger To dråber vand og Rent mel i posen udkommer på madtidsskriftet "Smag og behag"s forlag, hvor forfatteren Henrik Oldenburg tidligere har udgivet fagbøger om især vine. Begge spændingsbøger foregår i den midtsjællandske landsby Fremmelev, hvor folk holder øje med hinanden på godt og ondt. To dråber vand foregår i slutningen af 1970'erne og virker nærmest som en introduktion til serien. Rent mel i posen foregår nogle år senere og her kommer narkoen til Fremmelev. Ingredienserne i bøgerne er altså mord, kidnapning, hævn og narko. Begge bøger tilhører den type krimier, hvor djærve landsbyboere er på omgangshøjde med politiet i en sådan grad, at det er dem, der opklarer forbrydelserne og fortæller politiet, hvad der bør gøres. Personerne opfører sig ikke specielt troværdigt, og i bog to bruges der i afslutningen spor, som ikke er nævnt tidligere i bogen, hvilket er en dødssynd i genren.

Med blandingen af provinsiel landsbyidyl og ældre kvindelige amatørdetektiver minder disse bøger mest om den ældre engelske landlige krimilitteratur, som fx Agatha Christie stod for, dog uden at være på niveau med hende.

Hyggelige, men ikke særligt spændende bøger i en traditionel "engelsk" stil, hvor helt almindelige borgere udfører opklaringsarbejdet.