Gå til indholdTjenerindens døtre : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

356 sider

Udgivet

2020

Originaludgave

2020


Beskrivelse


Kollektivroman. Tiden er 1937 til 1946. Sladdercentralen sørger for at holde alle på deres rette plads i det klasseinddelte samfund i stationsbyen, men nye tider er på vej


Anmeldelser (3)


9. mar. 2020

Sladdercentralen sørger for at holde alle på deres rette plads i det klassedelte samfund i stationsbyen, men nye tider er på vej. Til læsere af gode historiske romaner.

I den lille stationsby langt mod vest leves livet, skarpt overvåget og kommenteret af Ruth på telefoncentralen og sladderkonerne fra Kirkebakken. Skrædderens datter Thea drømmer om at blive sygeplejerske inden hun skal giftes. Skrædderen selv aflægger besøg hos knaphulsslåerske frk. Jensen om onsdagen. Storbondens datter Sidsel bliver som 15-årig gravid med den 10 år ældre forkarl Svend, og hun bliver af sin mor, Signe, sendt væk og tvunget til at bortadoptere barnet. Frk. Jensen finder, efter et kvindemøde om prævention og seksualoplysning med Thit Jensen som foredragsholder, sammen med den nye lærerinde Amalie, og sammen får de startet en afdeling af Mødrehjælpen i købstaden. Elsebeth Dissing er tidligere journalist og redaktør. Dette er hendes romandebut.

Velskrevet kollektivroman om et lille samfund i Thy før, under og efter 2. verdenskrig. Bogen skildrer indlevende tidens begrænsende normer og holdninger, og stærke kvindeskikkelser, der bliver bannerførere for kvindens ret til at bestemme over egen krop.

Læsere, der holder af Maria Hellebergs Kvinderne fra Thy


Søstrene fra Thy


Folkets skønhed


og Søstrene fra Thy samt Merete Pryds Helles Folkets skønhed er selvskrevne til at læse Elsebeth Dissings romanLæsere, der holder af Maria Hellebergs Kvinderne fra Thy og samt Merete Pryds Helles Folkets skønhed er selvskrevne til at læse Elsebeth Dissings romanLæsere, der holder af Maria Hellebergs Kvinderne fra Thy og Søstrene fra Thy samt Merete Pryds Helles er selvskrevne til at læse Elsebeth Dissings romanLæsere, der holder af Maria Hellebergs Kvinderne fra Thy og Søstrene fra Thy samt Merete Pryds Helles Folkets skønhed er selvskrevne til at læse Elsebeth Dissings roman.

Lektørudtalelse

Af

Grethe Lorentzen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Jytte Kjær Schou

2020-05-06

Jyllands-posten

Af

Lars Ole Knippel

d. 4. apr. 2020


Informationer og udgaver

Bog

2020

Lydbog (cd-mp3)

2020

Lydbog (net)

2020

Ebog

2020