Bøger / faglitteratur

Tilgive - og bevare sit hjerte


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
81 sider: ill.
Udgivet
2017
Ophav

Beskrivelse


Om tilgivelsen som en frisættende magt, i eget liv såvel som i andres. Indeholder sentenser, aforismer, små fortællinger og digte om kunsten at tilgive.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 3. mar. 2017

af

af

Peter Holm Rasmussen

d. 3. mar. 2017

Teologen og digteren Margareta Melin har skrevet en lille, men vægtig bog om tilgivelsen som en frisættende magt, i eget liv såvel som i andres. Indeholder sentenser, aforismer og digte om kunsten at tilgive. For spirituelt interesserede.

Melin er en svensk salmedigter og foredragsholder, som også er en kendt gæst i Danmark. Bogen er hendes fortolkninger af de bibelvers, der kredser om tilgivelsen. Melin kommenterer på bibelen og indrager egne refleksioner i form af digte, aforismer og små fortællinger om berømte personer som fx Dietrich Bonhoeffer og Raoul Wallenberg, der selv har stået over for etiske dilemmaer om tilgivelse.

Hvordan tilgiver vi det onde? Hvordan føler vi kærlighed til vores fjender? Melins refleksioner er små tekster til kontemplation, fordybelse og meditation. Det er sidemæssigt en lille bog om et uoverskueligt stort emne, som Melin med egne oplevelser og erfaringer tager fat på og deler ud af med stor indføling. Hun inddrager på en fin måde historiske begivenheder og skæbner, der har påvirket hendes eget liv og forhold til kristendommen.

Tilgivelsens vingerTilgivelsens væsenNu stopper du!Tilgivelse er ikke for tøsedrenge og Tilgivelsens væsen er andre bøger om samme emne med en spirituel tilgang. Nu stopper du! har en mere humoristisk tilgang, mens Tilgivelse er ikke for tøsedrenge har en mere psykologiskTilgivelsens vinger og er andre bøger om samme emne med en spirituel tilgang. Nu stopper du! har en mere humoristisk tilgang, mens Tilgivelse er ikke for tøsedrenge har en mere psykologiskTilgivelsens vinger og Tilgivelsens væsen er andre bøger om samme emne med en spirituel tilgang. har en mere humoristisk tilgang, mens Tilgivelse er ikke for tøsedrenge har en mere psykologiskTilgivelsens vinger og Tilgivelsens væsen er andre bøger om samme emne med en spirituel tilgang. Nu stopper du! har en mere humoristisk tilgang, mens har en mere psykologisk.