Gå til indholdTiden og vandet


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

338 sider: ill.

Udgivet

2020

genre/form

erindringerOriginaludgave

2020


Beskrivelse


Hvornår vil der ikke længere være nogen, jeg har elsket, tilbage på jorden? Andri Snær Magnason forsøger at svare på spørgsmålet gennem en personlig fortælling om familie og klimakrise. For alle med interesse i klimakrisen


Anmeldelser (4)


2. sep. 2020

Hvornår vil der ikke længere være nogen, jeg har elsket, tilbage på jorden? Andri Snær Magnason forsøger at svare på spørgsmålet gennem en personlig fortælling om familie og klimakrise. For alle med interesse i klimakrisen.

Alle husker, hvor de var, da tvillingetårnene blev ramt 11. september, men hvor var du, da vi fik at vide, at koralrevene ikke står til at redde? Andri Snær Magnason tager læseren med på en tur gennem klimakrisen mange facetter, fortalt gennem sin families historie, gamle myter, fakta og samtaler med fx Dalai Lama. Vi hører om hans bedsteforældre, der tilbragte deres bryllupsrejse på en islandsk gletsjer, der ikke længere findes, og om en verden med forsurede have og stigende vandstande. Klimaet forandres, men hvad gør vi, og hvordan bliver fremtiden for de næste generationer? Magnason beskriver naturen som havende ingen rettigheder. Uberørt natur betragtes som et "dårligt udnyttet råmateriale", men hvornår begynder vi at sætte egne materielle behov til side for at redde en planet i krise?.

Andri Snær Magnason fortæller en varm historie om familie og fortidens myter, garneret med en iskold omgang fakta om klimakrisen, der burde bekymre enhver. En læsevenlig og seriøs bog om et problem, der gælder os alle sammen, men som de færreste både politikere og almindelige mennesker er villige til at se i øjnene.

Den ubeboelige klode


indeholder en del mere fakta og fokuserer mere på de afledte konsekvenser af klimakrisenDen ubeboelige klode indeholder en del mere fakta og fokuserer mere på de afledte konsekvenser af klimakrisen.

Lektørudtalelse

Af

Martin Jørgensen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Mai Villadsen Ruby

2021-04-09

Politiken

Af

Steffen Larsen (f. 1943)

d. 24. okt. 2020

Information

Af

Erik Skyum-Nielsen

d. 22. okt. 2021


Informationer og udgaver

Bog

2020

Ebog

2020