Gå til indholdTid til forandring


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog

dansk

Længde

284 sider

Udgivet

2011

genre/form

romanOriginaludgave

2011


Anmeldelser (1)


4. okt. 2011

Denne er en godbid til dem, der gerne vil læse noget med underholdning, gode naturskildringer og så en solid dosis menneskelighed oveni, måske nok det, nogen ser som sentimentalitet.

Forfatteren mødte vi sidst i Sommerhuset, som var en herlig og ironisk historie om forskellige menensketypers møde med landlivet og om relationer på kryds og tværs. Her møder vi nogle af de samme typer og samme "familiemønster", altså mennesker, der ikke er rigtig familie, men næsten tættere. Centrum i historien er klosteret Chi-meur tæt ved havet i det smukke Cornwall. Her bor 4 affældige søstre, en rastløs pige, der er hushjælp, bor i en campingvogn og deres altmuligmand Clem, der ville have været præst, i portnerboligen med sin 4-årige søn. Clems mor, Dossie, driver en cateringvirksomhed og bor med sine gamle forældre i et stort hus, hvor de har haft Bed & Breakfast. Det er hovedfigurerne, som fungerer upåklageligt. Ind på scenen kommer så en pengemand, der vil købe klostret, Dossies bror, der vil sikre sig sin arv medbringende en irriterende kæreste og hendes endnu mere irriterende børn og til slut en charmefyr, som Dossie forelsker sig i, og er han mon ikke en svindler?.

Sammenhold, relationer, der ikke behøver at være begrundet i familieskab - nærmere tværtimod, at finde lykken i fællesskabet. Disse sympatiske elementer findes også i Sommerhuset, som den næsten ligner for meget.

En rigtig hyggebog, den engelske titel er "Juleenglen", lige et charmerende produkt målrettet julehandlen?.

Lektørudtalelse

Af

Beth Høst


Informationer og udgaver

Lydbog (cd-mp3)

2013

Lydbog (cd-mp3)

2013

Lydbog (net)

2013

Lydbog (net)

2013

Lydbog (net)

2012

Lydbog (cd)

2013

Bog

2011

Bog

2011