Gå til indholdTi minutters stilhed : roman


Detaljer

Seneste udgave, bog


Beskrivelse


Argentina år 1978. Militæret sidder ved magten. Et rugbyhold bestående af unge mænd kommer i juntaens søgelys, og flere af holdets spillere bliver dræbt. Alligevel kæmper de unge mænd videre for at vinde mesterskabet og mod det jerngreb, som Argentina er fanget i. For læsere med interesse for Argentinas historie


Anmeldelser (3)


1. jun. 2021

Argentina år 1978. Militæret sidder ved magten. Et rugbyhold bestående af unge mænd kommer i juntaens søgelys, og flere af holdets spillere bliver dræbt. Alligevel kæmper de unge mænd videre for at vinde mesterskabet og mod det jerngreb, som Argentina er fanget i. For læsere med interesse for Argentinas historie.

Raúl spiller på rugbyholdet Club La Plata sammen med en flok andre unge mænd. De er dygtige og vinder som regel deres kampe. Ved siden af deres sportsgren lever de unge mænd almindelige liv. Ved magten sidder militæret og styrer landet med hård hånd. De slår ned på den mindste modstand og jagter, dem de kalder rebeller. En ung mand, Mono, er den første fra holdet, som bliver dræbt. Han studerer og har meldt sig ind i studenterunionen. Selvom træneren råder resten af holdet til ikke at vise deres sympati med Mono, vælger de alligevel at afholde et minuts stilhed ved næste kamp. Det ene minut bliver til ti og er holdets stille måde at vise deres modstand og protest mod militæret. Der bliver ikke set med milde øjne på deres demonstration, og inden længe begynder flere af holdets unge mænd at forsvinde for senere at dukke op igen som lig med kroppen fyldt af skudhuller.

En smuk, gribende og barsk fortælling om de modige unge mænds modstand mod militærmagten i Argentina. Fortællestilen og sproget er let og flydende og står i skarp kontrast til handlingen, der sætter spor i læseren.

Om samme emne findes fx Skærsild


Om samme emne findes fx Skærsild.

Lektørudtalelse

Af

Mette Balle Christensen

Litteratursiden.dk [online]

Af

Øjvind Fritjof Arnfred

2021-06-02

Kristeligt dagblad

Af

Lotte Kirkeby Hansen

d. 9. okt. 2021


Informationer og udgaver

Bog

2021

Lydbog (net)

2021

Ebog

2021