Bøger / faglitteratur til børn

Thilde og havdyrene


Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
36 sider: ill. i farver
Udgivet
2018
Ophav
Sværhedsgrad

Højtlæsning fra 4 år. Selvlæsning fra 7 år, let at læse, for dialogisk læsning, for højtlæsning

lix: 14

Målgruppe

For 4-9-årige

Undervisning
til skolebrug

Beskrivelse


Thilde er dyrepasser på et center med havdyr. Hun passer sæler, marsvin, krabber og en fræk måge som hedder Andy.

Anmeldelser (1)


Bibliotekernes vurdering

d. 15. nov. 2018

af

af

Stine Bille

d. 15. nov. 2018

Tre bøger, der handler om dyreliv. Vi er med Thilde som er dyrepasser på et center med havdyr, og med dyrepasseren Sandie inde hos pingvinerne i en zoo. I den sidste bog møder vi Helle som er biavler. Til børn fra 8 til 11 år.

Tre nye titler i serien "Dyreliv". I "Thilde og havdyrene" møder vi dyrepasser Thilde som arbejder på et center med havdyr. Thilde viser hvordan hun arbejder som dyrepasser. Hun bruger meget tid på at gøre rent og tilberede mad til dyrene. Hun viser hvordan hun træner med sælerne Svante og Naja samt andre havdyr. "Sandie og pingvinerne" handler om pingviner. Vi er på besøg i en zoo hvor dyrepasser Sandie viser hvordan hun passer og arbejder med pingvinerne. I "Helle er biavler" møder vi biavleren Helle, som viser os hvordan man passer bier, og hvordan man kan lave et bi-venligt bi-hotel. Teksten står med stor linjeafstand i alle tre bøger, og de slutter med en længere forklarende tekst henvendt til de voksne om fx bier eller hvordan man kan blive dyrepasser. Lixtal fra 14-19.

Det er tre rigtig gode fagbøger, som giver et detaljeret indblik i arbejdet med 3forskellige dyr. Bøgerne har mange farvefotos på alle sider, som understøtter teksten. Bøgerne er indbydende og overskuelige opbygget og vil appellere til aldersgruppen.

I samme serie findes fx Sidsel og kattenePingvinerDyreunger. En anden letlæst bog om pingviner kunne være Pingviner, en anden bog om forskellige havdyr kunne være DyreungerI samme serie findes fx Sidsel og kattene. En anden letlæst bog om pingviner kunne være , en anden bog om forskellige havdyr kunne være DyreungerI samme serie findes fx Sidsel og kattene. En anden letlæst bog om pingviner kunne være Pingviner, en anden bog om forskellige havdyr kunne være .