Bøger / faglitteratur

Test i folkeskolen


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 12. nov. 2009

af

af

Hans-Christian Uth

d. 12. nov. 2009

Bogen henvender sig til såvel lærerstuderende, lærere på videreuddannelse og særligt interesserede undervisere. Nogle af bogens afsnit er ikke lettilgængelige for den uerfarne inden for feltet, men er medtaget for at højne debatniveauet omkring fordele og ulemper ved testudformning og -anvendelse. Bogen er i sig selv ikke en debatbog; den ønsker derimod at give et solidt grundlag for vurdering og anvendelse af test.

Svend Kreiner står for de mere "tunge" afsnit i bogen, hvor der gås tæt på udvikling af pædagogiske test, og hvor en konkret test udsættes for psykometriske værktøjer med henblik på en vurdering. Mads Hermansen står for et mere generelt afsnit, der behandler konsekvenserne af indførelse af nationale test, og Lars Stenius Stæhr sætter i et kapitel de nationale test i pædagogisk perspektiv. Jan Mejding giver eksempler på forskellige typer af test, som anvendes i danske skoler, og Carsten Bendixen behandler ud fra forskellige intelligensbegreber det særlige felt: intelligenstestning. Bogen er forsynet med indholdsfortegnelse, stikordsregister samt internationale litteraturlister i de enkelte kapitler.

Tilsvarende materiale findes ikke. I forlagsserien Faglighed, test og evalueringskultur anlægges en mere praktisk vinkel på anvendelse af test inden for enkelte af skolens fag.

En teoretisk velfunderet og væsentlig udgivelse på et felt, som indtil nu fortrinsvis er beskrevet i fagtidsskrifter og rapporter.


Folkeskolen

Årg. 127, nr. 10 (2010)

af

af

Sten Larsen

Årg. 127, nr. 10 (2010)


Læsepædagogen

Årg. 58, nr. 3 (2010)

af

af

Torben Pøhler

Årg. 58, nr. 3 (2010)


Dansk pædagogisk tidsskrift

2010, nr. 3

af

af

Anders Øgaard

2010, nr. 3