Bøger / faglitteratur

Terror

Del 22 af Tænkepauser

Detaljer

Seneste udgave, bog


Sprog
dansk
Omfang
60 sider
Udgivet
2014
Ophav

Beskrivelse


Kort om bogen Den lille bog om terrorisme i den populære serie "Tænkepauser" gør de samfundsinteresserede, og elever der skal skrive om emnet, klogere på et begreb der flittigt anvendes, men er svært at definere Beskrivelse Carsten Bagge Laustsen, lektor i politisk sociologi, diskuterer begrebet "terror" under overskrifterne: terror som fænomen, terrorens former og kampen mod terror. Terror er i dag et omtvistet begreb, som det i følge forfatteren nærmest er umuligt at definere klart. Risikoen for at dø ved et bistik er langt større end for at dø ved et terrorangreb, men terrorangrebs primære funktion er altid at være et pejlemærke for fremtidige mulige angreb. Terror fungerer, når en befolkning konstant tænker over hvor og hvornår de næste angreb kommer og hvad de består i. Derfor kan begrebet også afgrænses ved at fokusere på de følelser og stemninger som muligheden for terror kan afstedkomme Vurdering Læseren får nuancerede og interessante vinkler på terroren og al dens uvæsen. Som de øvrige af seriens titler er fremstillingen både velskrevet og ikke særlig vanskelig tilgængelig Andre bøger om samme emne/genre Bagge Laustsen er redaktør på antologien Terror og film der bruger spillefilmen som udgangspunkt for at diskutere spørgsmål om terror. Hvad terrorister vil er en omfattende beskrivelse af terrorismen og dens forudsætninger Til bibliotekaren "Tænkepausernes" lille format er lidt ubekvemme i bibliotekerne. Men de er vigtige at huske med i formidlingen, og denne bør findes i både små og store biblioteker Lektør: Søren Brunbech.

Indhold

Terror som fænomen ; Terrorens former ; Kampen mod terror


I samme serie


Anmeldelser (4)


Bibliotekernes vurdering

d. 26. sep. 2014

af

af

Søren Brunbech

d. 26. sep. 2014

Den lille bog om terrorisme i den populære serie "Tænkepauser" gør de samfundsinteresserede, og elever der skal skrive om emnet, klogere på et begreb der flittigt anvendes, men er svært at definere.

Carsten Bagge Laustsen, lektor i politisk sociologi, diskuterer begrebet "terror" under overskrifterne: terror som fænomen, terrorens former og kampen mod terror. Terror er i dag et omtvistet begreb, som det i følge forfatteren nærmest er umuligt at definere klart. Risikoen for at dø ved et bistik er langt større end for at dø ved et terrorangreb, men terrorangrebs primære funktion er altid at være et pejlemærke for fremtidige mulige angreb. Terror fungerer, når en befolkning konstant tænker over hvor og hvornår de næste angreb kommer og hvad de består i. Derfor kan begrebet også afgrænses ved at fokusere på de følelser og stemninger som muligheden for terror kan afstedkomme.

Læseren får nuancerede og interessante vinkler på terroren og al dens uvæsen. Som de øvrige af seriens titler er fremstillingen både velskrevet og ikke særlig vanskelig tilgængelig.

Bagge Laustsen er redaktør på antologien Terror og filmHvad terrorister vil der bruger spillefilmen som udgangspunkt for at diskutere spørgsmål om terror. Hvad terrorister vil er en omfattende beskrivelse af terrorismen og dens forudsætningerBagge Laustsen er redaktør på antologien Terror og film der bruger spillefilmen som udgangspunkt for at diskutere spørgsmål om terror. er en omfattende beskrivelse af terrorismen og dens forudsætninger.


Krigsvidenskab.dk [online]

d. 18. aug. 2015

af

af

Niels Klingenberg Vistisen

d. 18. aug. 2015


Kristeligt dagblad

d. 17. nov. 2014

af

af

Asger Brandt

d. 17. nov. 2014